Zakelijk

Opheffingsuitverkoop Wessels de Vlog

RIJSSEN - Eind dit jaar gaat Wessels de Vlog, gevestigd aan de Haarstraat 27 in Rijssen, haar deuren sluiten na 91 jaar een begrip te zijn geweest in Rijssen. Het regionaal bekende bedrijf verkoopt producten voor keuken en koken, tafelen, wonen, lederwaren en koffers.

Zoals vele winkels heeft ook Wessels de Vlog met grote concurrentie van webshops te maken. “De maatschappij is erg veranderd, zeker door internet met het online shoppen en social media. Vooral jongeren winkelen steeds minder en bestellen juist vaker online. Het is tegenwoordig: Vandaag besteld en morgen in huis. Of zelfs: Vòòr 11.00 uur ’s morgens besteld en dezelfde avond al in huis. Ze gaan er dus de deur niet meer voor uit. De fysieke winkels merken dat natuurlijk. Dat is niet alleen in onze branche het geval. De marges worden steeds kleiner door prijsconcurrentie en dat is niet vol te houden. We waren graag samen verdergegaan, want we hebben in de jaren zeker een vaste klantenkring opgebouwd met wie we een goede band hebben”, aldus filiaalhouder Annelien.

Ze werkt hier al jaren in een enthousiast team waar Annemie, Marijke, Yvette en Jannetta deel van uit maken. “Jannetta heeft net een nieuwe baan gevonden en zelf zijn we natuurlijk ook op zoek naar een nieuwe uitdaging, die wellicht heel anders wordt. We zijn een paar maanden geleden begonnen met de opheffingsuitverkoop. Alle artikelen gaan met minimaal 20% korting de deur uit (enkele merken uitgezonderd). Dat is zeker leuk voor onze vaste klanten die nog aanvulling zoeken op hun serviesgoed, bestek of iets anders. Inmiddels zijn er heel veel producten die al met een korting van 50% of 60% verkocht worden.”

Het magazijn wordt langzamerhand wel leeg maar de winkel is nog goed gevuld, dus de moeite waard om langs te komen. “Let dus op onze kortingen, want het is natuurlijk de bedoeling dat de winkel aan het eind van dit jaar leeg is”, aldus de dames.

Wessels de Vlog was al die jaren in handen van de familie Wessels. Het is klein begonnen en steeds meer uitgegroeid tot de prachtige zaak die het nu is. Zeven jaar geleden nam de familie Van Leeuwen de winkel over. In de loop der jaren heeft men wel vernieuwingen doorgevoerd om met de tijd mee te gaan en op de vraag van klanten in te spelen, maar dit bleek onvoldoende om het tij te keren. Het team van Wessels de Vlog geeft aan altijd heel prettig gewerkt te hebben in deze prachtig winkel met mooie en luxe producten, zoals bijvoorbeeld: koffers en (school)tassen, serviesgoed, pannensets, bestek, woonaccessoires en nog veel meer. Annelien: “Ook de laatste maanden zullen wij onze schouders eronder blijven zetten en ondanks de sluiting er een prettige periode van te maken.” Zie ook: www.wesselsdevlog.nl