Zakelijk

Chantal van Buren: “Echt heel blij dat we weer aan de slag mogen”

Ongekend druk bij ‘nieuw’ pand van Erica Bloemen

v.l.n.r. stagiare Kim, Jan, zittend Anouk, staand op tafel Maureen, Janneke en Nancy

BORNE – Op 17 december 2020 sloeg het noodlot toe voor Erica Bloemen. Hun pand aan de Grotestraat in Borne ging in vlammen op, maar de overburen van Bakkerij Koehorst boden hun een oplossing: totdat het oude pand weer helemaal is opgebouwd mag Erica Bloemen hier terecht. Chantal van Buren is dolgelukkig dat ze eindelijk weer aan het werk kunnen.

“Mensen zijn allemaal heel erg positief en blij”, doelt Chantal op de opening in het tijdelijke pand aan de Grotestraat 237. “Veel vaste klanten komen nu weer langs en zijn allemaal heel erg blij.” Dat Erica Bloemen een gevestigde naam is, was te zien aan alle kaartjes en pakketten die klanten opstuurden. “Al die steun kun je je niet voorstellen. Dat deed ons heel goed. Erica Bloemen hoort gewoon bij Borne, dat merk je aan alles.”

Pasen
Door het coronavirus mogen er slechts vier klanten tegelijk in de winkel, maar volgens Chantal is dat soms maar beter ook. “Het is normaal ook wel druk, maar nu met Pasen is het wel extreem druk. Maar om eerlijk te zijn, vinden we het heerlijk om het weer zo druk te hebben”, zegt Chantal, die eigenlijk wel eerder wilde beginnen in het nieuwe pand. “Ik wilde direct wel aan de slag, maar dat was gewoon niet mogelijk.”

Wereld op z’n kop
Hoewel Marco en Chantal van Buren inmiddels weer aan het werk kunnen, kijken ze nog wel met een wrang gevoel terug die bewuste dag. “Dat was echt heel hectisch. Marco is natuurlijk brandweerman en werd opgepiept. Op een gegeven moment krijg je, afzonderlijk van elkaar, te horen dat het je eigen winkel is. Dan staat de wereld op z’n kop. Toen hebben we de hele dag daar gestaan en geholpen tot de brandweer weg was”, blikt Chantal terug.

Ellende
Toen de brand eenmaal geblust was, begon de ellende pas. “Er komt op dat moment heel veel op je af. Uiteindelijk krijg je wel heel veel hulp. Het waren heel nare, onzekere weken. Je hebt natuurlijk wel plannen, maar dat kan allemaal nog niet. Op een gegeven moment wisten we dat het goed ging komen. En toen hoorden we van Jan Koehorst dat we hier terecht konden, toen hebben we snel kunnen schakelen en dat hebben we dan ook gedaan.”

Opknappen
Voordat Erica Bloemen kon beginnen, moest het team nog wel aan de slag. Een nieuw donker plafond, een nieuwe vloer, heel veel schilderwerk, smaakvolle stellingkasten en een uitgebalanceerde verlichting waren nodig voordat het ‘klaar’ was. “Achteraf viel het mee hoeveel werk het was. We zijn altijd wel bezig met het inrichten van het interieur, maar na zo’n brand konden we er niet meer even rustig over nadenken. Toen hebben we maar de hulp van IM Interieurs ingeschakeld en ze hebben ons goed geholpen!”

“We hebben hier alleen een beetje ruimtegebrek. We hebben hier de beschikking over 100 m2, terwijl we in het oude pand 500 m2 winkel hadden en 100 m2 opslag. Maar dat maakt niet uit, we zijn allang blij dat we weer aan de bak kunnen. We zijn echt heel blij dat we eindelijk weer aan de slag mogen!”

‘Dan is het al snel 2023’
Dat Chantal en Marco met hun zaak teruggaan naar hun eigen pand, is één ding wat zeker is. “We gaan zeker terug naar de overkant van de straat, maar voordat alle plannen daar volledig zijn ontwikkeld, zitten we al snel in 2023. We kunnen wel te hard van stapel lopen, maar we willen geen half werk leveren. We kunnen hier zo lang als nodig zitten, dus wat dat betreft hebben we geen tijdsdruk, maar je wil op een gegeven moment ook terug naar je eigen winkel. Wij willen veel meer laten zien, maar dat is nu gewoon nog niet mogelijk.”

Uw reactie