Zakelijk

Samenwerking tussen drie partijen

Nieuwe BSO-locatie De Boterbloem: opvang en onderwijs onder één dak

Gerjanne Schaap, Bettine Steenbergen, Jannieke Scholten, Milou Samsen en onder Irma Roelofs en Marjan Hoogekamp.

WIERDEN – Basisschool De Morgenster, Peuterspeelzaal Margriet en buitenschoolse opvang De Kindertuin hebben een nieuwe locatie geopend: De Boterbloem. Deze is gevestigd aan de Kruizemunthof in Wierden. Een tijdelijks unit op het speelterrein, achter De Morgenster, is daartoe aangepast. Grote schuifdeuren maken het gebouwtje multifunctioneel. Sinds het nieuwe schooljaar is deze in gebruik als nieuw onderkomen voor peuters en voor opvang van kinderen buiten de lessen.

“Het is prettig dat je nu ook fysiek op één locatie gevestigd bent, als het ware onder één dak. Dat vergemakkelijkt het contact tussen personeel onderling én ook voor kinderen zorgt het voor een stukje veiligheid en herkenbaarheid”, duidt Marjan Hoogekamp van peuterspeelzaal Margriet. “We hebben nog twee lokalen elders, maar je merkt nu al dat alles onder één dak aanslaat, ook bij de ouders. Het scheelt hen natuurlijk veel reistijd.”

Kansrijke start
De ruimte in de unit kwam vrij doordat de kleutergroepen weer in het hoofdgebouw van De Morgenster zijn ondergebracht. “We hebben zo'n vijf jaar gebruik moeten maken van deze extra ruimte; we zijn dat blij dat we nu op deze wijze nieuwe invulling kunnen geven aan deze unit”, vertelt Irma Roelofs, directeur van de basisschool. “De gemeente is hierin meedenkend en welwillend, mede doordat ons initiatief aansluit bij het lokale project 'Kansrijke start'. Op deze wijze wordt een mooie doorlopende leerlijn gecreëerd van peuterspeelzaal richting basisschool naar buitenschoolse opvang.”

De Boterbloem is in augustus geopend. Dankzij een soepele start zit deze locatie al nagenoeg vol. “Er is in zijn algemeenheid  veel vraag naar opvang, met name de ochtendgroepen zijn in trek vanwege de continuroosters die op de meeste scholen zijn ingevoerd. Onder de ouders van de Morgenster was de vraag naar een ‘interne’ BSO groot, vandaar dat wij stappen hebben ondernomen om het te realiseren”, vertelt Gerjanne Schaap, directeur van Christelijke Opvang 'de Kindertuin'. Het is een win-winsituatie. “We kunnen hier alle aandacht naar het kind uit laten gaan en expertise van de drie betrokken partijen uitwisselen.”