Zakelijk

Nieuw onderkomen voor Handelsonderneming Nijkamp

RIJSSEN - Sinds juli is Handelsonderneming Nijkamp (ijzer en metalen) gevestigd in het nieuwe onderkomen aan de Celsiusstraat 8 in Rijssen. Op vrijdag 30 augustus hielden de eigenaren Gerritjan en Marjan Nijkamp een feestelijke opening voor genodigden en op zaterdag 31 augustus was er een open dag voor belangstellenden.

“Het was heel mooi. Het Shantykoor Riessen heeft maar liefst twintig nummers uit haar repertoire gezongen. Er vloog een reclamevliegtuig over met onze naam. Dit hadden wij te danken aan Handelsonderneming P-Hensen. Wij waarderen dit allemaal enorm. Het woord ‘bedankt’ zegt dus meer dan andere woorden.”

Op wat laatste afwerkingen na is alles nu klaar nadat ze er, samen met familie en vrienden, flink de schouders onder hebben gezet. “We hebben gelukkig vrienden die in verschillende branches werken en ons konden helpen. De één heeft hier verstand van en de ander weer van wat anders en dan kom je er wel. Het geheel is namelijk in veertien weken gerealiseerd, ongelofelijk eigenlijk”, meent Marjan Nijkamp.

Ze vertelt dat ze op de nodige vergunningen moesten wachten en dat duurt altijd langer dan je wilt. “Wij hebben in deze branche natuurlijk met veel milieuvergunningen te maken. Alles moet goed omheind zijn, goed afgedekt kunnen worden, brandvrij zijn. Met de buurbedrijven moet onderling ook goed overleg zijn. Het is soms geven en nemen.”

Bij Handelsonderneming Nijkamp kan eigenlijk alles gebracht worden op het gebied van oud ijzer- en metaal. Men hanteert als bedrijf weekprijzen, omdat de prijzen heel erg variëren. “Het is best hard werken in deze branche en wij gaan er voor de volle honderd procent voor. Dat moet ook wel, want anders red je het niet, “aldus Gerritjan en Marjan. Marjan werkt op kantoor en verzorgt met name de administratie en Gerritjan doet het buitenwerk met de materialen. “Mensen kunnen het oud ijzerafval komen brengen of wij halen het op. We kunnen bij bedrijven of particulieren ook een container brengen, bijvoorbeeld bij een verbouwing. Dan zijn ze het afval in één keer kwijt.”

In 2007 hadden Gerritjan en Marjan eerst hobbymatig een verzamelschuur voor oud ijzer in Holten, naast hun baan als respectievelijk bankconstructiewerker en bakker/verkoopster. “In Gerritjan bleek toch een handelsgeest te zitten en ik wilde eigenlijk ook wel wat anders dan werken als bakker/verkoopster. Die werktijden van het vroeg uit de veren moeten, braken me steeds meer op, zeker na de komst van ons eerste kind. We liepen op die manier wel erg langs elkaar heen. Dat is nu wel anders, omdat je samen een bedrijf runt.”

In Holten breidde de klantenkring zich langzaam uit, maar ze moesten daar op een gegeven moment weg. In 2014 vestigden Gerritjan en Marjan zich aan de Nijverheidsstraat en openden ze hun bedrijf officieel. “Ook al is het een officieel bedrijf, het blijft zeker onze hobby. We hebben tevens hulp van een medewerker”, geeft Marjan aan. Ze vervolgt: “Omdat de Handelsonderneming een vrij breed begrip is, heb ikzelf nog een handel in diverse partijgoederen, bijvoorbeeld huishoudartikelen en gereedschap. ”

Het beviel goed aan de Nijverheidsstraat, maar ook hier moesten ze uitwijken omdat er andere plannen voor het betreffende pand waren. “Dat was zeker even slikken, maar nu zijn we wel blij met onze nieuwe hal. Die is wel wat kleiner, maar ook hoger, zodat vrachtwagens zo naar binnen kunnen rijden. En we hebben nu buiten veel meer ruimte. Voor het sorteren en opslaan is dat zeker handig.”

Voor meer informatie: Handelsonderneming Nijkamp: tel. 0548-851586.