Zakelijk

Manuela Hoitink draagt restaurant Le Primeur over aan Marlies ter Elst

Marlies ter Elst en Manuela Hoitink
Marlies ter Elst en Manuela Hoitink

BORNERBROEK – Bistro Le Primeur in Bornerbroek heeft een nieuwe eigenaar; Manuela Hoitink heeft het stokje onlangs overgedragen aan de dertigjarige Marlies ter Elst uit Hengelo

Manuela heeft het restaurant, dat is gesitueerd aan de rotonde met de Lohuisstraat en de Bornsestraat in het hart van Bornerbroek, 21 jaar met verve geleid. “Vorig jaar vierde ik nog mijn vierde lustrum hier, maar ik heb nu de keuze gemaakt om mijn ambities te volgen en Marlies de kans te gunnen om van Le Primeur haar eigen succesvolle bistro te maken”, verduidelijkt Manuela.

De bistro is tot op de dag van vandaag een erg goed lopende onderneming gebleken, zelfs voor een klein dorp als Bornerbroek. “Gasten zijn ons restaurant trouw en komen uit de gehele regio”, meent Manuela. Dat succes geeft haar de ruimte om zonder zorgen en met vertrouwen de zaak uit handen geven. “Dat geeft mij ruimte om me op nieuwe uitdagingen te storten. Een paar weken terug zijn bijvoorbeeld de zes appartementen pal naast het restaurant opgeleverd; de bouw heb ik nagenoeg zelfstandig geleid. Ik zie kansen en voel de drang om de ondernemerszin in mij te te gebruiken. De ruimte boven de bistro biedt ruimte aan twee appartementen, die wil ik ook graag opknappen voor verhuur.”

Marlies werkt inmiddels ruim drie jaar bij de Bornerbroekse bistro en heeft van begin af aan verantwoordelijkheden en kansen gekregen om door te groeien tot dit moment. “Ik ben nu de nieuwe gastvrouw en run de onderneming, maar al die tijd was ik al de rechterhand van Manuela. Zij verdwijnt trouwens niet helemaal uit beeld, want blijft eigenaar van het pand. Verder zal er voor de gasten niet zo veel veranderen. We blijven net als al die jaren een persoonlijk en gastvrije bistro, met veel aandacht voor het eten, maar ook voor de gasten.”

Marlies heeft wel het plan om het interieur iets naar haar eigen smaak aan te passen. “Ik ga het echt niet op de kop gooien, maar je moet denken aan een nieuwe laag verf en dat soort dingen. In januari 2020 gaan we een paar weken dicht, waarna dan een heropening volgt. Dan kunnen de (vaste) gasten met mij kennis maken en officieel afscheid nemen van Manuela.”