Zakelijk

Kapper Dennis Hendrikx knipt voor nop voor stichting Bowie

WIERDEN – Kapper Dennis Hendrikx uit Wierden gaat inwoners die van Stichting Bowie een boodschappenmand krijgen, gratis knippen. “We hebben als stichting Bowie een pracht van een aanbod gekregen”, zegt Henk Pasman. “Binnenkort wil Dennis wekelijks een aantal jongens en mannen een gratis knipbeurt geven, want hij had gehoord dat de mensen die van Bowie een boodschappenmand krijgen, het financieel beslist niet breed hebben. ‘Als een soort vrijwilligerswerk’, zei hij er meteen bij. De mensen die hiervoor in aanmerking komen, krijgen deze week bericht.”

Na de spectaculaire opening in oktober vorig jaar werd Hendrix al snel getroffen door de coronacrisis en de daarmee gepaard gaande lockdown. Hij moest zijn zaak enkele maanden dicht doen. Maar inmiddels is zijn kapsalon al weer enkele weken geopend. Op dit moment heeft hij nog wat 'stille' uurtjes over en die tijd wil hij nuttig besteden. Bovendien is hij maatschappelijk erg betrokken. Vandaar dat hij bij Stichting Bowie aan de bel trok.

Hendrix zit al ruim zeven jaar in het vak. Voordat hij naar Wierden kwam had hij een eigen zaak in Hedel, een plaatsje in het Gelderse rivierengebied. Hij is al jong met knippen begonnen. “Toen ik nog op school zat”, vertelt hij, “kreeg ik van mijn mentor het advies om stage te gaan lopen bij een kapper. Zo ben ik op mijn veertiende het kappersvak ingerold en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad. Het is erg leuk en afwisselend, want je komt heel veel verschillende mensen tegen. Niet alleen knippen dus, maar ook veel praten en luisteren.”