Zakelijk

Jonge scholieren Julia en Milou starten eigen bedrijf: Jummie IJs

ENTER – Voor de vijftienjarige Julia Tijhof en haar veertienjarige vriendin Milou Bloemendaal was de zoektocht naar het ideale bijbaantje het startschot voor een eigen onderneming: Jummie IJs. De twee gaan inmiddels op pad met hun ijskar om zes soorten roomijs te slijten in Enter en omgeving.

Voor menig scholier komt op een gegeven moment de vraag voorbij wat te doen om een zakcentje bij te verdienen en voor deze dames gold dat ook. Op een zondagmiddag, een paar weken geleden, ontstond het idee om een fiets met ijskar te kopen en daarmee op pad te gaan. De naam van het bedrijfje werd ook direct dezelfde middag al bedacht: Jummie IJs.

De fietskar was snel gekocht en ook de opslag vlot geregeld. Met wat hulp van ouders werd alles verder uitgewerkt en aangeschaft, van een mobiel pinapparaat tot website en eigen bedrijfskleding. De ijssoorten worden in de regio ingekocht en als de dames op pad gaan kunnen de klanten kiezen uit zes soorten roomijs  en bakjes of hoorntjes.

Behalve dat de meiden her en der in de omgeving op drukbezochte locaties gaan staan, willen ze met Jummie IJs ook buurtfeesten, tuinfeesten, bedrijfsfeesten en/of vrijdagmiddagborrels gaan bezoeken. Afgelopen weekend werd de eerste ronde met succes gemaakt en de eerste boekingen staan ook al in de agenda.