Zakelijk

IKBINDR vergoedt scholing werknemers

VRIEZENVEEN - De IKBINDR-bus stond onlangs geparkeerd voor het gemeentehuis in Vriezenveen. IKBINDR is een initiatief waarbij een leven lang ontwikkelen wordt gepromoot. Met een gratis zakelijk lidmaatschap draag je als werkgever bij aan een positieve leercultuur en scholing van medewerkers. Wethouder Economische Zaken Martha van Abbema ging vorige week, uiteraard netjes op anderhalve meter afstand, in gesprek met Natascha Melten van IKBINDR, een initiatief van het Twents Fonds voor Vakmanschap.

De wethouder vindt dat de organisatie goed past bij Twenterand. “Ondernemers kunnen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van medewerkers door lid te worden van IKBINDR Zakelijk. Het mooie is dat hier geen kosten aan verbonden zijn. Werknemers krijgen de kans om bij of om te scholen en hiervan profiteren uiteindelijk álle lokale ondernemers. Met IKBINDR dragen we samen de kosten van scholing van werknemers, fiftyfifty. Zo blijven investeringen en talent behouden en werken we samen aan een gezonde arbeidsmarkt in Twenterand.”

Iedereen kan meedoen
De gemeente Twenterand investeert volop in duurzame plekken op de arbeidsmarkt voor iedereen. “Dat noemen we ook wel de inclusieve arbeidsmarkt”, legt Van Abbema uit. “We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen, dus dragen we als gemeente financieel bij aan het Twents Fonds voor Vakmanschap.” Natascha Melten weet dat er in Twenterand inmiddels bijna honderd inwoners gebruik hebben gemaakt van een scholingscheque van dit fonds. “Ook hebben we met veel Twenteranders loopbaangesprekken gevoerd en zijn al vijf bedrijven IKBINDR-Zakelijk lid.”

In het kort
De scholingscheque van maximaal 2500 euro is er voor werkenden, zzp’ers, maar ook voor werkzoekenden. Hiermee kunnen ze zich om-, her- of bijscholen in een vakrichting maximaal tot en met mbo niveau 4. Meer informatie of de scholingscheque aanvragen kan op www.ikbindr.nl. Twenterandse werkgevers kunnen voor meer informatie en het lidmaatschap terecht op www.ikbindr.nl/zakelijk.