Zakelijk

Anne Snippe met vervroegd pensioen

“Ik ga eerst in mijn eentje het Pieterpad lopen”

Anne Snippe

VRIEZENVEEN - Na bijna 20 dienstjaren bij Het Noordik in Vriezenveen ging Teamleider Onderwijsondersteunend personeel Anne Snippe vorige week woensdag met vervroegd pensioen. In januari 2022 hoopt hij 65 jaar te worden. Hij is begonnen als conciërge, was jarenlang roostermaker en sinds een aantal jaren vervulde hij de rol van teamleider. Anne Snippe komt zelf uit Vriezenveen, net als het gros van de leerlingen, en is een actief vrijwilliger. Hij is dus een bekend gezicht voor jonge en inmiddels wat oudere Vriezenveners.

Wegenbouw
Anne Snippe zegt: “Ik heb hier altijd met heel veel plezier gewerkt! En hoewel ik ben geboren en getogen in Vriezenveen, doorliep ik de lagere school in Daarlerveen. Voordat ik aan de slag ging bij Het Noordik was ik tot mijn 43-ste actief in de wegenbouw. Hier moest ik noodgedwongen stoppen omdat ik ernstig ziek werd. Daarna kwam ik door mijn medische geschiedenis helaas niet meer aan de bak in de wegenbouw, je krijgt dan toch een soort stempel op.”

ICT
In 2002 werd Anne Snippe door toenmalig directeur Richard Smit aangenomen als conciërge van Het Noordik in Vriezenveen. Anne Snippe zegt hierover: “Ik had eerst wel mijn twijfels hoor, maar het beviel gelijk uitstekend! Ook werd ik roostermaker. Na vijf jaar ging ik me ook bezighouden met ICT, want dat werd in die tijd op scholen steeds belangrijker. Ik mocht de infrastructuur voor elkaar maken en leerlingen helpen met de computer.” Later werd Anne Snippe hoofdconciërge en kreeg hij de leiding over de conciërges, schoonmakers en kantinejuffrouwen. Nog later werd hij Teamleider Onderwijsondersteunend personeel.

Nieuwbouw
De aanbouw van Het Home, het laatst nieuw aangebouwde deel aan deze vestiging van Het Noordik, heeft Anne Snippe intern geregisseerd. Ook heeft hij zijn stempel gedrukt op de inrichting van deze school. Zo is onlangs nog de personeelskamer verbouwd en laat hij vlak voor vertrek nog graag een geschenk achter aan de school, in de vorm van een mooie wand. Anne Snippe zegt: “Ik ben echt trots op de nieuwbouw!”

Leerlingen en collega’s
“Toch maken leerlingen en collega’s de school” gaat Anne Snippe verder, “Ik heb dan ook heel veel leuke reacties van collega’s, maar vooral ook van de leerlingen gehad! Leerlingen zijn nu eenmaal de ‘core business’ van een conciërge. Je hebt veel contact met ze en daardoor heb je ook een signalerende functie.”

Toekomst
Over de toekomst is Anne Snippe kraakhelder: “Ik ga bovenal genieten van mijn vrouw Ineke, mijn kinderen en kleinkinderen! Zo kunnen we in de weekends bijvoorbeeld mooi met de camper op pad. Ook ben ik graag in de natuur om bijvoorbeeld te vissen. Daarnaast ben ik vrijwilliger van Natuurmonumenten en daar kan ik ook wat meer voor gaan doen. Kortom; ik ga me niet vervelen. Maar het eerst halfjaar van mijn pensioen ga ik geen verplichtingen aan. Ik wil namelijk eerst in mijn eentje het Pieterpad lopen. Dat kan mooi door de week, omdat mijn vrouw nog werkt.”

Opvolger
Opvolger van Anne Snippe wordt Martin Vos. Ook hij is begonnen bij Het Noordik in Vriezenveen als conciërge, is nu roostermaker en per januari is hij de opvolger van Anne Snippe. Kortom, dezelfde route!