Zakelijk

Herald Mulders draagt Bodyfit na 25 jaar over aan Jannieke Maurits

WIERDEN – Bodyfit aan de Nijverheidsstraat in Wierden heeft een nieuwe eigenaar. Per 1 juni staat Jannieke Maurits aan het roer van de sportschool. Ze neemt daarmee het stokje over van Herald Mulders, die na 25 jaar besloten heeft zijn zaak van de hand te doen.

“We leven in een zeer bijzondere tijd en moeten roeien met de riemen die we op dit moment hebben. In deze bijzondere tijd hebben jullie mij veel minder gezien dan eigenlijk de bedoeling was. Dat vind ik zelf ook niet fijn; er is veel gebeurd. Tijdens mijn afwezigheid moest ik op zoek gaan naar mijn eigen 'ik': wie ben ik, wat wil ik, hoe doe ik dat en wat betekent dat voor Bodyfit”, schrijft Mulders in een brief zijn leden, waarin hij de overname aankondigt. “Ik stond altijd 'aan' voor resultaat en verbetering, maar had geen rust om eens terug te kijken en zien wat we samen allemaal al bereikt hadden.” 

Kleine kelder
Mulders heeft 25 jaar lang Bodyfit mogen leiden. “Super mooie, maar ook lastige tijden kwamen in die periode voorbij. We hebben veel mensen mogen helpen met hun fitheid of gezondheid! Ik heb altijd getracht om het beste te doen voor Bodyfit, vanuit mijn eigen visie.” Mulders begon de sportschool vanuit een keldertje aan de Rijssensestraat, verkaste al vlot naar tennishal de Stouwe om uiteindelijk ruim vier jaar terug een eigen onderkomen aan de Nijverheidsstraat te openen, in samenwerking met Rob Tibben die daar zijn fysiotherapiepraktijk integreerde. 

Terug naar waar het begon
Mulders is er afgelopen jaar achter gekomen dat hij meer tijd en ruimte voor zichzelf moet maken. “Daarmee kwam ik tot de conclusie dat Bodyfit na 25 jaar een nieuwe kapitein verdient. Een nieuwe toekomst met nieuwe, frisse ideeën. Na wat omwegen ben ik erg blij dat Bodyfit blijft, met Jannieke Maurits als nieuwe eigenaresse. Ik blijf als adviseur op de achtergrond mijn bijdrage blijven leveren de komende tijd. Wat de toekomst verder voor mij brengt laat ik op me af komen. Wel ga ik voor mijzelf de krachttraining weer oppakken om sterker en fitter te worden: de hobby waar het voor mij 35 jaar geleden mee begonnen is.”

Van zorg naar sport
Maurits komt uit de zorg, maar haar baan raakte ze in 2020 wegens reorganisatie kwijt. “Vanaf dat moment begon ik me steeds vaker af te vragen 'waar word ik nu gelukkig van, waar zie ik mezelf werken en waar ligt mijn passie'. Ik kwam al vrij snel tot de conclusie dat ik van het werk bij Bodyfit altijd blij en enthousiast word”, vertelt de nieuwe eigenaresse. “Toen Herald langere tijd afwezig was, kwam bij mij de gedachte op dat hij Bodyfit misschien wel wilde verkopen. Begin januari trok ik daarom de stoute schoenen aan en heb Herald gebeld met die vraag. Hij reageerde verbaasd, maar stond er zeker voor open. Dit is de start geweest van een lang proces om de overname uit te werken en half mei is daarin definitief overeenstemming bereikt.”

Vanaf 1 juni staat Maurits aan het roer. “Ik vind het spannend, maar kijk er ook met veel enthousiasme naar uit. Ik wil graag samen met de collega’s en met jullie als trouwe leden bouwen aan een nieuw Bodyfit en deze uitdaging samen tot een succes maken! Bodyfit is zwaar getroffen door de corona-sluitingen, maar we doen het gelukkig beter dan vele andere fitnesscentra in Nederland. De overname valt vrijwel samen met de verruiming van de sportmogelijkheden, dus heb ik er alle vertrouwen in dat we Bodyfit weer naar een nog hoger en mooier level kunnen laten groeien.”

Uw reactie