Zakelijk

Henri en Maurice Zomer: ‘Bornse identiteit mag niet verloren gaan’

HenZom Keukens verhuist naar ruimer pand

BORNE – Henri Zomer startte in 2015 met HenZom Keukens, het bleek een uitstekende keuze. Mede doordat ook zoon Maurice sinds 2019 in het bedrijf stapte, is het nog altijd groeiende. De twee zijn daarom op zoek gegaan naar een groter pand, met succes. Vanaf medio mei willen ze zich vestigen op de hoek van de Oonksweg/Industriestraat, schuin tegenover de huidige locatie.

“Achteraf gezien zijn we precies op het juiste moment gestart en kwamen we er vrij snel achter dat het huidige pand (van circa tweehonderd vierkante meter) te klein is”, leggen Henri en Maurice uit. Er is te weinig magazijnruimte en er zijn te weinig werkplekken om klanten te ontvangen. “We hebben tot dusver altijd onze kwaliteit en service kunnen waarborgen, maar werden beperkt in onze mogelijkheden. In het nieuwe onderkomen werken we met nieuwe leveranciers waarmee we de kwaliteit verhogen en ook compleet maatwerk kunnen aanbieden.”

Verhuizen
In eerste instantie wilden vader en zoon de huidige stek aan de achterzijde verbouwen, maar de mogelijkheden waren gering. “Toen we hoorden dat het pand hier schuin tegenover vrijkwam, was de keuze snel gemaakt. Dat heeft zoveel meer te bieden dan het huidige”, vertellen ze. Er is een ruimere showroom, meer kantoor- en magazijnruimte en veel meer parkeerplekken. “Het mes snijdt aan meerdere kanten.” 

Tevens betekent een ruimere showroom, dat er ook meer plek voor de gebruikskeuken is. Die keuken is voorzien van alle gemakken, met professionele apparatuur, maar dan gebruiksvriendelijk voor de consument. Op de huidige locatie heeft HenZom ook een gebruikskeuken, maar daar wordt te weinig gebruik van gemaakt. “Dat willen we graag anders aanpakken, onder meer door vaker kookworkshops te organiseren. Dat kan bijvoorbeeld ook door de keuken beschikbaar te stellen aan kookclubs uit Borne en omstreken. Wij zien kansen om de Bornse gemeenschap hierin te betrekken”, legt Henri uit.

De twee hebben meer plannen om stappen te zetten met HenZom Keukens. Zo moet met name de uitstraling nog verder omhoog. “Wij hebben veel meer te bieden dan we in de huidige showroom kunnen laten zien. Wij kunnen bijna alle wensen van de klant uitstekend vertalen naar een uniek ontwerp en zijn dan ook één van de weinige bedrijven in de omgeving waar dat mogelijk is”, vult Maurice zijn vader aan. “We willen ook het hogere segment bedienen, al mag niet ten koste gaan van de huiselijke en gemoedelijke sfeer. De Bornse identiteit mag niet verloren gaan, ondanks de luxere uitstraling.”

Grote uitverkoop
Afgelopen week kregen Henri en Maurice de sleutel, waarna ze direct hard aan de slag zijn gegaan. De verwachting is dat medio mei het nieuwe onderkomen betrokken kan worden. De grote uitverkoop van de keukens is inmiddels begonnen. “Alles gaat weg, zodat we met een schone lei kunnen beginnen. Dat betekent: alleen maar nieuwe modellen!”