Zakelijk

Hennie Jansen: “Ze zijn niet zomaar van me af hoor!”

Hennie viert 40-jarig jubileum bij Plus van den Nieuwboer

Hendrik-Jan geeft Hennie zijn bloemen voor het 40-jarig jubileum.

BORNE - Hennie Jansen was afgelopen dinsdag maar liefst 40 jaar in dienst bij Plus Huls van den Nieuwboer in Borne. De 61-jarige Hennie is niet meer weg te denken uit de supermarkt. Eigenaar Hendrik-Jan Huls was zelf pas 11, toen Hennie in de supermarkt kwam werken. De huidige eigenaar vindt dat hij zo’n bijzondere mijlpaal niet zomaar voorbij kan laten gaan.

“Ik vind het echt uniek en reuzeknap!”, steekt Hendrik-Jan van wal. Hennie weet nog hoe hij veertig jaar geleden bij Plus Huls van den Nieuwboer terechtkwam. “Ik zag een advertentie in de krant en heb toen maar gereageerd. Maar de winkel was toen niet te vergelijken met de huidige winkel. Het bedrijf is wel zes keer zo groot geworden en iedereen heeft zijn eigen afdeling. Vroeger moest je veel meer helpen op andere afdelingen, maar dat hoeft dus niet meer. Nu richt ik me echt alleen op de groenten en fruit-afdeling en dat bevalt me heel goed.”

Hennie was lange tijd eindverantwoordelijke op de AGF-afdeling, maar doordat het bedrijf de laatste jaren flink gegroeid is en computers steeds belangrijker zijn geworden, heeft hij een collega gekregen die het IT-gedeelte over heeft genomen. Hennie: “Daar ligt mijn interesse niet, ik heb liever contact met klanten en doe liever mijn werkzaamheden op de werkvloer. Sinds Nick bij in het bedrijf is gekomen, heb ik veel meer rust en ontspanning. Eigenlijk juist meer plezier aan het werk.”

Journalist bij Plus van den Nieuwboer
Dat de jubilaris al veertig jaar in dienst is bij de supermarkt komt mede door het klantencontact. “Ik vind het heel leuk om een beetje met de klanten te ‘zeuren’. Dat maakt wel het vak!”, vervolgt Hennie, die van al het laatste nieuws in Borne op de hoogte is. Hendrik Jan en Carla: “Gekscherend zeggen we weleens dat we onze eigen journalist in dienst hebben. Hij is heel erg nieuwsgierig haha. Als we een ambulance zien rijden, vragen we altijd aan Hennie wat eraan de hand is.” Hennie vult de eigenaar lachend aan: “En als ik het niet weet, pak ik de auto wel even.”

Voorlopig niet stoppen
Hennie laat weten dat hij nooit heeft nagedacht om weg te gaan bij de supermarkt. “Nee, dat heb ik absoluut nooit gehad. Ik vind het gewoon superleuk. En we hebben gewoon een superleuk team. We moeten het samen doen!” Voorlopig denkt Hennie er nog niet aan om te stoppen bij Plus van den Nieuwboer. “Ze zijn niet zomaar van me af hoor! Ik heb het reuze naar mijn zin en hier werken is ook een hobby van me. Ik ga nog wel even door”, besluit de jubilaris.

Jubileumacties
In aanloop naar zijn jubileum waren er al een aantal acties georganiseerd. Vanaf 1 mei kregen kinderen de opdracht om een aardappelpoppetje voor de jubilaris te maken en kinderen die dat hebben gedaan, kregen een zak spekjes. Vanaf 11 mei tot met afgelopen dinsdag waren er vier ‘Hennie-aanbiedingen’ op de groenteafdeling, alle vier voor de prijs van 40 eurocent. En dinsdag bestond de mogelijkheid om gehaktballen van Cafetaria De Zonnebloem te proeven. “Die zijn er omdat Hennie daar gek op is.” Verder is er de hele week 50 procent korting op Hennies’ lievelingsdrankje: Weizenbier.