Zakelijk

Garo Kledingreparatie en Stoffeerderij is meer dan kledingreparatie

NIJVERDAL – Garo Kledingreparatie en Stoffeerderij staat in Nijverdal en omstreken bekend om het repareren van kleding, maar volgens eigenaar Garo Surup kunnen ze veel meer betekenen voor klanten.

“Veel mensen denken dat wij alleen kleding repareren, maar wij kunnen echt veel meer dan alleen dat”, legt Garo uit. De corebusiness van Garo Kledingreparatie en Stoffeerderij blijft het repareren van kleding, maar hij repareert bijvoorbeeld ook tenten of loungesets. En ook voor het stofferen van een caravan of een boot draait Garo zijn hand niet om. “Voor ons is niets te gek. Onlangs kregen we de vraag of we ook het meubilair van een boot konden stofferen. Ik zei meteen: ja natuurlijk!”

Mogelijkheden
Garo startte precies twee jaar geleden (1 april 2019) met zijn bedrijf, maar inmiddels is Garo Kledingreparatie en Stoffeerderij niet meer weg te denken uit Nijverdal. “Wij begonnen in Nijverdal met het repareren van kleding, maar zoals ik net al zei kunnen we veel meer. Eigenlijk kunnen wij alles wat met stof te maken heeft wel repareren”, benadrukt Garo.

Een ander voorbeeld van zijn werkzaamheden is het repareren van tenten, waar Garo een mooi voorbeeld van heeft. “Iemand kwam eens met een tent van zestien meter lang en daar moesten we de rits van repareren. Dat is voor ons geen enkel probleem, want wij hebben de machines en materialen om het te repareren”, legt Garo uit.

Stofferen
Volgens Garo weten veel mensen niet dat het Nijverdalse bedrijf veel meer te bieden heeft. “Voor mijn gevoel weten de mensen niet dat wij bijvoorbeeld ook caravans en boten stofferen. Vaak zijn de bankjes van boten en caravans versleten, maar willen de mensen geen nieuwe bank kopen. Ik kan dat allemaal repareren en opnieuw stofferen” 

Volgens Garo is dit het juiste moment om uw caravan of boot opnieuw te laten stofferen, wanneer dit nodig is. “Het hoogseizoen komt er weer aan en dan wil je toch dat alles er weer netjes uitziet. Het is nog even afwachten of we dit jaar op vakantie mogen, maar dan heeft u uw caravan of boot wel helemaal paraat voor de zomer!”, aldus Garo, die mensen aanraadt ook eens te kijken op zijn Instagram: garo_kledingreparatie.

Zakelijke markt
De Nijverdalse ondernemer richt zich niet alleen op de particuliere markt, maar ook op de zakelijke markt. Zo heeft hij eind vorig jaar het meubilair van Cafetaria/Grillroom Smikkelshop geheel gerenoveerd en voorzien van een nieuwe look. “Daar heb ik de hele cafetaria gerenoveerd, dus ook dat kunnen we nog. Als bedrijven dus hun meubilair willen renoveren, kunnen ze bij mij terecht. En dat weten niet veel mensen.”

Ervaring
Hoewel de Nijverdalse ondernemer pas twee jaar gevestigd zit aan de Constantijnstraat 27 in Nijverdal, heeft hij al ruim veertig jaar ervaring in het vak. “Ik werk al ruim veertig jaar met mijn handen en ben gewoon heel handig in het vak geworden. Inmiddels kan ik van mezelf wel zeggen dat ik weet wat klanten willen en wat ze nodig hebben. Ik zit niet voor niets al meer dan veertig jaar achter de naaimachine.”