Zakelijk

Familie Lammers van SVR Landschapscamping De Grimberghoeve blij met gasten

NOTTER/RIJSSEN - Medio maart veranderde er voor velen aangaande hun werk veel door de coronacrisis toen alles ‘op slot’ ging. Dat gold ook voor de campings in heel Nederland. Op de grens van Rijssen en Wierden kunnen ze hierover meepraten.

Bijvoorbeeld op SVR Landschapscamping De Grimberghoeve aan de Klokkendijk 14 in Notter nabij Rijssen. “Het was bizar, we waren toen de coronacrisis uitbrak op vakantie in Cuba en dan krijg je natuurlijk wel wat mee. We dachten dat het wel zou loslopen, maar nee dus”, aldus eigenaar Gerrit Lammers van De Grimberghoeve.

De camping ging open op 25 maart en op 27 maart waren zij alweer gesloten en de gasten weer naar huis. Lammers: “We moesten toen veel bellen en mailen met gasten die een voorseizoen hadden geboekt en waarvan sommigen zelfs al onderweg waren naar ons toe. Vanaf 24 april, toen wij weer open mochten voor gasten met eigen sanitair, zijn nog 9 van de 25 voorseizoengasten gekomen en af en toe wat gasten voor een paar dagen.”

Even de knop om
Het gesloten toiletgebouw bleek voor veel gasten toch wel een heikel punt. “De meeste gasten die hadden geboekt voordat corona uitbrak, bleven thuis en zij die wel kwamen, hoorde ik zeggen dat het weer net als vroeger was. Toen had je ook niet altijd een toiletgebouw voorhanden. Ook hoorden we geregeld dat men wel een wc in de caravan had maar dat deze nog nooit gebruikt was. Tja, voor de meesten was dat nog wel een ‘ding’, maar even de knop om en toen ging het best. Verder hadden we een aantal gasten uit de omgeving die in de avond naar huis gingen en in de morgen weer terugkwamen.”

Coronaregels
Ook bij De Grimberghoeve hanteert men een aantal coronaregels. Iedereen krijgt bij aankomst de coronarichtlijn overhandigd. Bij de ingang van het toiletgebouw staat een dispenser met ontsmettingsgel en er wordt gewerkt met een toegangssysteem voor de douche om het bezoek aan het toiletgebouw te reguleren, zodat er niet teveel mensen tegelijk binnen zijn. “Helaas zijn we wel veel meer geld kwijt, de opbrengst van ruim drie campingplekken per dag. Dit aan ontsmettingsmiddelen, het vaker schoonmaken, papier, et cetera. Handendrogers/blazers staan voorlopig uit.”

SVR Landschapscamping De Grimberghoeve is inmiddels volgeboekt tot medio augustus. Gaandeweg komen er weer een paar plaatsen vrij. “Voorgaande jaren zaten we ook wel volgeboekt en meer gasten ontvangen, dat lukt niet. Dat is eigenlijk wel jammer want zo kun je niets weer inhalen, maar we zijn blij dat het geheel weer draait. Dit jaar zijn we wel een maand langer open, namelijk tot eind oktober en we hopen dus op een mooie herfst.”

Lammers ziet de toekomst zeker positief tegemoet. “Maar wel met op de achtergrond dat het zo weer verkeerd kan gaan. Wel hopen we dat de regel van de 1,5 meter afstand er snel afgaat. Niet zozeer voor het campinggebeuren maar ons inkomen halen we, naast de camping, vooral uit het horecagebeuren. We hebben twee zalen voor verjaardagen, familie- en bedrijfsfeesten en daar gebeurt sinds half maart eigenlijk bijna niets meer terwijl we voorheen twee tot drie feesten gemiddeld per week hadden. Er zijn nu wel weer wat kleine feestjes geboekt maar op 1,5 meter is het zeer lastig”, aldus Lammers