Zakelijk

Eervolle vermelding voor Gildeslager Goossen bij Lekkerste Bal Gehakt 2021

RIJSSEN - Gildeslager Goossen uit Rijssen heeft een eervolle vermelding behaald in de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2021. Dat werd op 29 september bekend gemaakt tijdens de online prijsuitreiking. “Deze gehaktbal is top gekruid en heeft een heerlijke vleessmaak”, zei de jury over de inzending van Gildeslager Goossen.

De gehaktbal is een klassieker uit de Hollandse keuken die ook in de slagerij niet weg te denken is en een favoriet onder consumenten. Meer dan tachtig slagers zonden hun ambachtelijke gehaktbal in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. Keurslager Van Hest uit Goirle is de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt. De tweede prijs is voor Uw Slager Stefan Beld uit Goor en de derde prijs voor Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk.

Samen met Keurslager de Jong uit Gilze, Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen, Keurslager Ron de Kwant uit Hank, Slagerij De Groene Weg uit Rotterdam, Keurslager Frank & Marleen van der Zande uit Halsteren en Keurslager Jongmans uit Klundert wist Gildeslager Goossen een plek in de top tien af te dwingen met hun gehaktbal.

De keuring
Op basis van een keuring op 8 september zijn alle gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, branche erkende meesterslager Johan van Uden, Marco van Strien (winnaar 2020) en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Pepijn Putman, Femke Borgers en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: “Een goede gehaktbal vraagt om vakmanschap. In de top 10 staan echt mooie producten met een goede smaak, kruiding, vorm en ambachtelijke uitstraling. Allen hebben een zeer hoog niveau in kwaliteit en ambachtelijkheid.”

Over Gildeslager Goossen
De slagerij is een begrip in Rijssen en omgeving. Voor vleeswaren en worst maar ook delicatessen, hapjes en buffetten ben je bij deze slagerij aan het juist adres. Meerdere producten uit de toonbank zijn al eerder met goud bekroond. Meerdere keren hebben zij in de top 10 gestaan van de vakwedstrijden van KNS en in 2016 tweede bij de Lekkerste Bal Gehakt.