Zakelijk

Drie keer goud voor rookworsten van Gildeslager Goossen

RIJSSEN – Worstmakers Hans Goossen en Ricardo Knijnenburg zagen hun fijne en grove rookworst met goud bekroond tijdens de 46e nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2020.

Drie bekers namen de slagers van Gildeslager Goossen mee naar Rijssen: Hans en Ricardo elk een keer goud voor de fijne rookworst en Hans behaalde daarnaast goud met ster voor de grove rookworst, met een maximale score van honderd punten.

Zeer hoge kwaliteit
De Arnhem Rookworststad vakwedstrijd is de grootste nationale wedstrijd voor Gelderse Rookworst en innovatieve rookworstproducten in Nederland. Een team van deskundige juryleden keurde de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie. “Het feit dat de producten van Hans Goossen en Ricardo Knijnenburg bekroond zijn betekent dat slagerij Goossen een Gelderse Rookworst van zeer hoge kwaliteit verkoopt”, aldus de organisatie van Arnhem Rookworststad.

Meester Worstmaker
Hans Goossen is al vijftien jaar Meester Worstmaker. Een vakman in hart en nieren, met liefde voor het ambacht: “Je snijdt een half varken uit elkaar, verdeelt het en maakt er mooie producten van, onder andere worst. En af en toe probeer je weer een keer iets nieuws.” Het ambachtelijk bereide varkensvlees komt van wroetvarkens, varkens die hun natuurlijk gedag kunnen uitoefenen, in grote groepen bij elkaar leven en veel bewegingsruimte hebben. Het rundvlees komt van het Belgisch blauwwitte ras.

Zoveel soorten worst
Bij Gildeslager Goossen aan de Haarstraat 143 vind je diverse verse worstsoorten, zoals verschillende soorten rookworst, droge worst met en zonder kruidnagel, boerenmetworst, meerdere soorten leverworst en hausmacher. Uiteraard liggen er nu ook de bakleverworst en bakbloedworst weer. En andere herfstproducten, zoals eigengemaakte erwtensoep met onder andere mager rookspek en schoudervlees.
De bekroonde rookworst is tot en met zaterdag 14 november in de aanbieding: drie halen, twee betalen!