Zakelijk

De Willibrordusschool neemt afscheid van Ellen Zondervan

VROOMSHOOP - Vorige week hebben leerlingen, ouders en collega’s van de Willibrordusschool in Vroomshoop afscheid genomen van juf Ellen Zondervan.

Ellen heeft een mooie carrière achter de rug: in 1978 startte Ellen als juf in Zoeterwoude-Dorp. Na haar verhuizing naar Vroomshoop en de komst van drie kinderen, is ze gaan werken als invalleerkracht op de Willibrordusschool. Vanaf 2004 was ze in vaste dienst en heeft zij aan verschillende groepen lesgegeven.

Helaas moest Ellen na een intensieve periode van ziek zijn en re-integratie, waarin duidelijk werd dat het niet meer lukt om als leerkracht aan de slag te gaan, besluiten om afscheid te nemen van haar werk als leerkracht.

Natuurlijk verdiende zij het om voor één keer nog flink in het zonnetje te worden gezet. ’s Morgens vroeg werd Ellen thuis verrast met een heerlijk ontbijt. Daarna mocht ze samen met haar man Henk op een prachtig versierde tandem richting school. Een hele uitdaging!

Op school werden ze feestelijk onthaald en begon een creatief programma. Ellen wilde graag dat alle kinderen creatief bezig waren en er een blijvend aandenken op school zou achterblijven. Samen met glaskunstenaar Lucy Nijhuis zijn daarom paneeltjes gemaakt die tezamen een glastableau vormen dat een mooi plekje krijgt in de hal van de school. De leerlingen uit de bovenbouw hebben een aandenken voor bij Ellen thuis gemaakt. Zo wordt zij nog vaak herinnerd aan haar werk als juf en deze fijne dag.

Uw reactie