Zakelijk

“Dankzij Food Connect kan ik zelfstandig blijven wonen”

REGIO - Toen de vrouw van meneer Gietelink uit Almelo in 1996 een hersenbloeding kreeg, kon ze niet meer koken en stapte het echtpaar over op kant-en-klaarmaaltijden. En daar is hij tot op de dag van vandaag heel tevreden mee.

“Mijn vrouw is inmiddels overleden, maar na haar hersenbloeding waren die maaltijden echt een uitkomst. In de tijd dat ze weer wat beter was, kookte ze wel weer soms, maar de maaltijdservice is altijd gebleven. Of ze goed kon koken vroeger? Aardig, maar ze was niet echt een vrouw die er heel veel werk van maakte. Zelf hou ik wel van lekker eten, maar ik ben ook niet iemand die er heel erg mee bezig is. Ik kijk niet naar al die kookprogramma’s of zo.” 

Genoeg voor de hele week
“Ik koop ook nog wel eens wat in de supermarkt. Tiramisu bijvoorbeeld, dat vind ik heel erg lekker. En ik neem wel eens een lasagne mee uit de winkel. Maar in principe kan ik met de maaltijden van Food Connect de hele week doorkomen. En daarna neem ik nog een lekker groot stuk tiramisu.”

Zelfstandig blijven
“Ik vind het heel belangrijk dat Food Connect er is, omdat je daardoor zelfstandig kan blijven wonen. Ik ben heel tevreden dat er elke week iemand komt met de maaltijden voor de hele week. Die zet ik gewoon in de koelkast en dat gaat helemaal prima. De bezorgers zijn heel vriendelijk. Nee, ik heb niks te klagen.”

Drie gangen
“Ik moet elke week zelf kiezen en die keuze vind ik eerlijk gezegd wat overdreven hoor. Dan staan er negen soorten soep op, dat is wel heel veel keuze. Ik wissel met vis, vlees en een vegetarisch gerecht. Bij de soepen neem ik meestal een gebonden tomatensoep en een champignonsoep of in de tijd van het jaar aspergesoep. En dan neem ik meestal ook nog een toetje. Iets van bitterkoekjes, of griesmeel met abrikozen. En een voorafje. Ja, ik eet dus elke dag drie gangen, sjiek he? Of er wel eens iets niet zo lekker was? Nou, dat kan ik me eigenlijk niet herinneren, maar ik bestel ook eigenlijk geen dingen die ik niet ken. Soms probeer ik nog wel iets nieuws. Scholfilet bijvoorbeeld, een beetje bijzondere maar wel lekkere vis.”

Heel tevreden
“Zelf kook ik nooit nee. Nou ja, ik bak weleens een ei of ik doe zo’n pannenkoek in de magnetron, maar dat koken van mij stelt niks voor. Ik zet die maaltijden even in de magnetron en dat is het. Of ik de tafel dek voor mezelf? Niet verder vertellen hoor, maar ik neem het mee naar de TV of eet het weleens aan het aanrecht. Maar als er iemand blijft eten, gaan we wel samen aan tafel. Dan zeg ik: kies maar wat uit de koelkast, heel handig. Dus ja, ik ben gewoon al heel lang een heel tevreden klant. Ik ben nu op een leeftijd waarbij je in kwartalen wilt tellen, en ik hoop dit nog lekker een paar kwartalen vol te houden zo”, sluit hij lachend af.

Proefpakket bestellen?
Zelf ervaren waar meneer Gietelink zo enthousiast over is? Dat kan. Door een proefpakket te bestellen met drie maaltijden voor €15 of vijf maaltijden voor €20. U kiest zelf welke dat zijn, uit ons wisselende menu van twaalf gerechten. Ga naar foodconnect.nl/proefpakket of bel ons op 0888 10 10 10. U kunt ook het strookje uit deze krant invullen en opsturen.

Uw reactie