Zakelijk

Classificatie Hotel Erve Hulsbeek

OLDENZAAL - Hotelsterren zijn een manier om hotels in verschillende klassen in te delen. In principe gaat deze indeling van één tot vijf sterren waarbij vijf het hoogst haalbare is. De sterren worden in de meeste Europese landen bepaald door een onafhankelijk organisatie. In Nederland is dit Hotelsterren, een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Hotelsterren toetst Nederlandse hotels na aanmelding en vervolgens wordt deze toetsing elke vier jaar herhaald. Alle hotels die in Nederland worden geclassificeerd door de adviseurs ontvangen daarna een nieuw sterrenschild. Voor de verschillende categorieën gelden verplichte basisnormen waaraan elk hotel moet voldoen. Met andere woorden; hoe hoger het aantal sterren des te meer algemene services en faciliteiten het hotel haar gasten minimaal moet bieden. 

Sinds de Europese hotelclassificatie wordt gehanteerd kunnen hotels zich ook onderscheiden met de toevoeging ‘Superior’. Binnen een categorie zijn nog vaak grote verschillen te vinden. Een viersterren superior hotel scoort het aantal punten wat eigenlijk nodig is om een vijfsterrenhotel te worden. Het hotel voldoet echter niet aan alle basisnormen voor vijf sterren. Kortom, het hotel biedt meer service en beschikt over meer faciliteiten dan een viersterrenhotel. Kijk voor nog meer informatie op de website www.hotelsterren.nl

In het hotel, gebouwd in 2012 en 2018, bevinden zich 35 kamers verdeeld over comfortkamers, luxe kamers, juniorsuites, een luxe suite. Ook beschikt her hotel over diverse familiekamers, uitermate geschikt voor een verblijf met kinderen. Alle hotelkamers hebben extra voorzieningen, zoals inloopdouche met regendouche, smart-tv’s, automatische bedlampjes voor de coördinatie ’s nachts, airconditioning en faciliteiten op het gebied van koffie, thee, koelkast, kluis, snelle wifi en een overdekte stalling voor de fietsen van de gasten. Dat laatste waarderen de gasten, die steeds vaker een E-bike meenemen, enorm. In het voorjaar zijn de parkeerplaats en de verlichting daarvan vernieuwd.

Het restaurant heeft een prachtig terras gelegen aan een historische vijver waar u kunt genieten van ontbijt, lunch, diner of om te borrelen en het uitzicht te bewonderen. Het hotel is gelegen aan Landgoed Het Hulsbeek in Oldenzaal. Hier bevinden zich o.a. prachtige wandelroutes en zijn sauna Saré, Outdoor Challenge Park en nog veel meer activiteiten op loopafstand. De locatie is geschikt voor jong en oud, ontspanning en activiteiten.

Erve Hulsbeek is een viersterren superieur hotel met sfeervol restaurant. Het hotel is in 2012 en 2018 nieuw geopend. Er is een divers aanbod aan kamers zoals luxe kamers, familiekamers maar ook suites.

Met het hotel richt Erve Hulsbeek zich zowel op de toeristische gast als op de zakelijke gast. Voor de zakelijke gast verzorgen zij zowel ééndaagse vergaderingen of trainingen maar ook meerdaagse bijeenkomsten met overnachting. Voor de zakelijke gast zijn er diverse mogelijkheden voor teambuildingsactiviteiten die ze in samenwerking met hun partners op Het Hulsbeek aanbieden.

De classificatie ‘viersterren superior’ zien de dan ook als een pluim op hun werk en geeft hen een extra stimulans om Hotel Erve Hulsbeek verder kwalitatief uit te bouwen en klaar te maken voor een soepele overdracht naar een volgende generatie.