Zakelijk

Brilmode Wierden neemt afscheid van trouwe medewerkster Jannie

WIERDEN – Jannie Jansen heeft na dertig jaar trouwe dienst afscheid genomen van Brilmode Wierden. Onverwacht, maar enorm gewaardeerd, werd ze donderdag 30 september in de watten gelegd. Bossen bloemen, warme woorden en zelfs een reischeque ter waarde van acht dagen all-inclusive in Turkije voor twee personen, verzorgd door Reisburo Pouls, maken tastbaar hoe Jannie gewaardeerd werd binnen het kleine winkelteam en door de trouwe klanten.

Het werken in een winkel heeft Jannie van jongs af aan mooi gevonden. “Voordat ik hier (bij Loes Hofman -red.) aan het werk ging, heb ik ook nog bij supermarkt Eshuis, het Vivo winkeltje van Dasselaar en de Lectorama gewerkt. Het is leuk om contact met mensen te hebben, ook al hoef ik niet zo op de voorgrond te staan. Dienstverlening vind ik belangrijk, evenals gewoon het mezelf kunnen zijn.”

Jannie begon dertig jaar geleden als interieurverzorgster bij Loes, maar kwam daarna al vlot bij haar in de winkel aan de Marktstraat voor ondersteuning. In de loop der jaren heeft ze zich opgewerkt, volgde nog een opleiding tot verkoopmedewerkster en pakte allerhande klusjes op zoals het maken van pasfoto's, helpen bij verkoop van brillen en ga zo maar door. “Als mensen tevreden het pand verlaten, dan is het goed”, meent Jannie.

Nu, op 66,4 jarige leeftijd, lonkt het pensioen. “Maar stil gaan zitten? Nee, dat is niks voor mij. Ik weet nog niet wat, maar ik ga vrijwilligerswerk doen. Iets richting de zorg, dat lijkt me erg mooi om te doen voor mensen.”