Zakelijk

Gerjan Braakman: “Huis verwarmen met een gashaard steeds meer in trek”

Braakman kachels en haarden: niet alleen voor warmte, maar ook voor sfeer

DEN HAM – Braakman kachels en haarden biedt – met ruim 20 jaar ervaring - kwaliteit, deskundigheid en uitstekende service op het gebied van kachel, onderhoud en advies. Schoorsteenvegers brengen geluk! Tenminste.. dat is een eeuwenoude gezegde die vroeger gebruikt werd toen de schoorsteenveger letterlijk er voor zorgde dat je huis niet afbrandde en dus voorspoed bracht. Maar kachels en haarden van Braakman brengen niet alleen geluk, maar ook sfeer, gezelligheid en warmte op een verantwoorde manier!

Behalve schoorsteenvegen zorgen ze ervoor dat eenieder heerlijk kan genieten van de warmte en gezelligheid van een haard of kachel. Dit kan op verschillende manieren, zo is een huis verwarmen met een gashaard steeds meer in trek. Zelfs waar woningen gasloos gebouwd worden, is het mogelijk een gashaard te plaatsen. Dit werkt op propaangas. Een schone verbranding, weinig onderhoud en tóch het knusse van een houtvuur maar met veel gemak.

Daar waar mensen toch geen gebruik van gas willen maken, is de elektrische kachel ook steeds meer in opmars. Niet helemaal de warmte maar zeker wel de sfeer! Eén druk op de knop en u geniet van een gezellig vuurtje! Ook is een vuurtje op waterdamp bijna niet meer van echt te onderscheiden, en worden deze haarden vaak geïnstalleerd bij mensen die geen rookkanaal willen in hun huis.

Run op pelletkachels
“In 2019 was de run op pelletkachels niet meer bij te houden. 31 december 2019 stopte de subsidie op de pelletkachels. Toch is de pelletkachel nog steeds erg populair. Er wordt echt hout verbrand, maar geen geknoei met blokken hout en as, maar een zak pellets erin en branden maar!”, laat Gerjan Braakman weten. Een pelletkachel is voorzien van een soort computertje, waarmee u de kachel kunt instellen. Zo kunt u instellen dat de pelletkachel ‘s morgens voordat u uit bed komt al aan gaat, en als u bijvoorbeeld naar u werk gaat weer uitgaat. Elke dag kan weer anders ingesteld worden. Het enige wat u moet doen is zorgen dat er pellets in de pelletkachel zitten!

Open haarden niet verboden
Ook de technologie staat in de kachelwereld niet stil. Zo zijn bijna alle gas- en pelletkachels te verbinden met een app, zodat de kachel heerlijk kan branden als u thuiskomt! “Terwijl wij zien dat er steeds meer open haarden verdwijnen, omdat deze een heel laag rendement hebben, is dit niet verboden. Toch hebben wij al bij veel mensen de open haard vervangen door een houtkachel met een hoog rendement. Het verschil is dat u het vuur niet meer hoort “knapperen” en de warmte in het rookkanaal verdwijnt, maar dat de kachel veel meer warmte afgeeft in de ruimte, en dus veel efficiënter is!” 

Aansluiting belangrijkste
Wat misschien nog wel het allerbelangrijkste is, is de aansluiting van de kachel. Wist u dat de meeste schoorsteenbranden ontstaan door een verkeerde aansluiting van het rookkanaal? “Wij geven op onze dubbelwandige rookkanalen 25 jaar garantie, zelfs na schoorsteenbrand! Zorg dat het rookkanaal deskundig is geïnstalleerd. Het kostbaarste wat u heeft “ligt” in uw woning.” Een rookkanaal moet goed worden aangesloten en goed worden onderhouden. Jaarlijks schoorsteenvegen is voor veel verzekeraars dan ook een must. Zorg voor droog brandhout, hoe meer vocht er in het hout zit, hoe meer aanslag in het rookkanaal. Te veel aanslag kan gaan branden en zo ontstaat er een schoorsteenbrand.

Kom langs in de showroom!
Aan de Kroezenhoek 7 in Den Ham heeft Braakman kachels en haarden een showroom met 25 opgestelde hout en pelletkachels en heel veel aanverwante artikelen. “Kom zeker eens een bezoekje brengen.” Maak een afspraak via de e-mail: planning@braakmankachels.nl of via telefonisch van maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur: 06 460 32 860.