Zakelijk

Koop ’T Huukie exclusief bij Bistro De Oale Ste

Bistro De Oale Ste/Camping de Noetselerberg viert 50-jarig bestaan met jubileumbier

NIJVERDAL – Bistro De Oale Ste wilde afgelopen zomer met het 50-jarig jubileum groots uitpakken, maar corona gooide roet in het eten. Eigenaar Bert-Jan Hoekjen heeft het gouden jubileum echter niet zomaar voorbij laten gaan. Bistro De Oale Ste heeft in samenwerking met Black Baron een eigen bier op de markt gebracht, genaamd ’T Huukie.

“Ik wilde het 50-jarig bestaan niet zomaar voorbij laten gaan!”, steekt Bert-Jan van wal. De Nijverdalse ondernemer, woonachtig in Wierden, dacht meteen aan een eigen biertje, genaamd ’T Huukie. “In eerste instantie hebben we in 2020 het ’T Huukie laten brouwen door onze brouwer Gulpener, maar zij konden alleen een eigen bier op fust brouwen. Onze voorkeur ging uit naar bierflesjes en we wisten dat Marc van Coeverden van Black Baron wel bierflesjes brouwt, dus toen heb ik hem in het voorjaar maar eens gevraagd of hij niet iets voor ons kon betekenen.” 

Marc reageerde meteen positief op het voorstel van Bert-Jan. “Ik kreeg meteen het volste vertrouwen van Bert-Jan en ben direct vol aan de slag gegaan om een lekker blond bier te brouwen. En na zes à zeven weken brouwen waren we allemaal heel erg enthousiast”, aldus Marc. Inmiddels is het bier ook al te koop in de campingwinkel van Camping de Noetselerberg en bij Bistro De Oale Ste. “Iedereen is laaiend enthousiast, echt geweldig!”

Marc van Coeverden begon in 2017 met zijn bedrijf Black Baron, maar sinds afgelopen jaar heeft hij de enige officiële brouwerij & destilleerderij in de gemeente Hellendoorn. Op traditionele wijze en met passie worden hier speciaalbieren en gedestilleerde dranken gemaakt. Van een fruitig blond bier of stevige stout tot rum & gin. Alles wordt in eigen beheer gedaan: het malen van de mout, het afvullen in de fles en het plakken van de etiketten. 

’T Huukie
Maar vanwaar de naam: ‘T Huukie? “De camping heet al sinds de jaren ’70 De Noetselerberg, maar iedereen noemt het Camping ’T Huukie. Ik heb dus geen idee waar de naam vandaan komt, maar ik wist wel dat het bier dezelfde naam zou krijgen”, lacht Bert-Jan, die nadenkt om vaker eigen bieren te brouwen in samenwerking met Black Baron. “Daar zijn we wel over aan het nadenken!”

Uw reactie