Zakelijk

Eigenaar Vincent Nollen: “Erg blij dat het eindelijk daar is”

Bakkerij Nollen neemt Echte Warme Bakker Koehorst over

BORNE - In juli 2020 maakte Echte Bakker Koehorst bekend te gaan stoppen en de zaak over te dragen aan Bakkerij Nollen uit Hengevelde. Ruim een half jaar later is het zover en opent Bakkerij Nollen op 4 februari 2021 de deuren van haar nieuwe winkel aan de Aanslagsweg 16 in Borne.

In slechts een paar dagen tijd wordt de winkel van Echte Bakker Koehorst omgetoverd tot een Bakkerij Nollen winkel. ‘’Achter de schermen zijn we al een paar maanden bezig met alle voorbereidingen, dus we zijn erg blij dat het moment eindelijk daar is’’, aldus een trotse Vincent Nollen, eigenaar van Bakkerij Nollen.

Passie uitvoeren
Zowel Vincent Nollen als Jan Koehorst zijn erg te spreken over de overname. Naast het voormalige personeel van Koehorst, treedt ook Jan zelf in dienst bij Bakkerij Nollen. “Ik verheug mij erop om weer als bakker aan de slag te gaan en mijn passie uit te voeren”, vertelde Jan in juli 2020.

Bornse Maatjes
Burgemeester Jan Pierik bracht vlak voor sluitingstijd rond 10:45 bij Bakker Koehorst een groet namens de gemeente en natuurlijk nog wat Bornse Maatjes meenemen. “De Bornse Maatjes zijn voor Borne, wat de Bossche Bollen voor Den Bosch zijn. Zelfs onze vrienden uit Rheine kennen ze en ze zijn niet meer weg te denken bij veel bijzondere gelegenheden. Jan en Cindy kunnen het bakkers vak vaarwelzeggen, maar hun erfenis is blijvend!”

Ook de bekende Bornse Maatjes worden overgenomen door Bakkerij Nollen, samen met een aantal andere specialiteiten. Volgens Vincent zijn de producten een mooie aanvulling op het huidige assortiment van Nollen: “De Bornse Maatjes zijn een begrip in Borne, daar kunnen wij niet om heen!”

Goed nieuws voor onze burgervader want Bakkerij Nollen neemt het recept van de Bornse Maatjes over en daarmee gaat ons Maatje regionaal. “Je hoort weleens dat in een familiebedrijf de eerste generatie het bedrijf opstart, de tweede generatie het bedrijf opbouwt en de derde generatie het weer opmaakt. Dat is in ons geval gelukkig niet zo. Wij, de derde generatie, hebben onze bakkerij overgedragen aan een andere generatie en weten zeker dat zij er net zo goed voor zal zorgen als de drie generaties Koehorst mannen en vrouwen dat hebben gedaan.”

Geen grote opening
Door de verlenging van de lockdown kan Nollen de opening van hun 16e winkel niet groots vieren. ‘’Ondanks dat we beperkt worden door de coronamaatregelen, kijken wij er naar uit om iedereen kennis te laten maken met onze ambachtelijke producten’’, vertelt Vincent. Tot en met 13 februari kan iedereen uit Borne en omgeving daarom profiteren van de lekkerste openingsaanbiedingen.

Ambachtelijk
Bij Bakkerij Nollen wordt alles nog op ambachtelijke wijze bereid. Zowel het brood als de taarten, het gebak en de chocolade worden met passie door de bakkers, patissiers en chocolatiers gemaakt. De herkenbare smaak van pure ambacht zoals we die nu kennen stamt al uit 1921, toen de eerste winkel werd geopend in Hengevelde. Dat deze smaak van pure ambacht nog steeds van kracht is, is bevestigd door de benoeming van beste bakker van 2019-2020 bij de beste brood-, koek- en banketbakker BakkersVakWedstrijden.

Afscheid
Jan en Cindy hadden in eerste instantie grootste plannen voor een mooi afscheidsfeest met hun team. “Na de eerste lockdown hebben wij de plannen aangepast naar een drive thru, maar ook dat is nu niet verstandig. Het afscheid gaat nu op hele persoonlijke wijze plaatsvinden. Nadat de winkel sluit aanstaande zondag komen alle medewerkers als klant, per drie (maximaal toegestaan aantal klanten) voor de toonbank, waar wij hun persoonlijk willen bedanken met een bijzonder geschenk.”

Klanten
Aan alle klanten wil het team van Echte Bakker Koehorst laten weten hoezeer ze hun trouwe klandizie hebben gewaardeerd. Ook al hadden Jan en Cindy graag op gepaste wijze iedereen willen bedanken, dat is nu niet mogelijk en op de nuchtere wijze waarop eenieder bekend is geraakt met Koehorst zegt het paar: “Good goan”, besluit het echtpaar.