Zakelijk

Autobedrijf Zuithof doneert gul aan stichting Kans voor een Kind

Jarno en René Zuithof van het gelijknamige autobedrijf en Willem Hoevers van stichting Kans voor een Kind. Fotograaf: Marlies Schoonhoven

BORNERBROEK – Op de cheque die Jarno Zuithof in handen heeft staat met dikke zwarte letters het mooie bedrag van 5347 euro geschreven. De waardecheque is vorige week donderdag overhandigd aan Willem Hoevers, ambassadeur van Stichting Kans voor een Kind. Het bedrag is dankzij een donatie-actie, die Autobedrijf Zuithof op touw had gezet vanwege haar zestigjarig bestaan, bij elkaar gesprokkeld.

“Er was veel aandacht voor ons jubileumweekend dat we in het laatste weekend van oktober organiseerden. We hebben onze leveranciers en relaties gevraagd om geen cadeaus te schenken, maar een geldbedrag”, vertelt eigenaar René Zuithof. “Al die bedragen hebben we bij elkaar opgeteld en overgemaakt naar de stichting.”

Om de actie zichtbaar te maken stond tijdens het feestweekend een groot hart in de showroom in Bornerbroek. Daarin kon iedereen die dat wilde een donatie voor Kans voor een Kind deponeren. Het doel hierachter was om zo hartenwensen van kinderen in de regio mogelijk te maken. De familie Zuithof initieerde deze actie, om hun jubileum zo wat extra glans te geven. En dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een mooi bedrag voor de stichting Kans voor een Kind.

Deze sitchting richt zich, sinds de oprichting in 2002, op kinderen in Twente die het door ziekte of een andere oorzaak niet gemakkelijk hebben. Kans voor een Kind wil bijdragen aan het geluk voor die doelgroep door hartenwensen te vervullen. Met regelmaat worden wensen vervuld, dankzij fundraise-activiteiten en samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen en zoals nu Autobedrijf Zuidhof.

Het ingezamelde geld komt in beginsel voor de volle honderd procent ten goede aan wensvervullingen van kinderen uit Twente of een duidelijke link hebben met Twente.