Zakelijk

Nova Hakobian: “Heel blij dat we nu eindelijk een eigen ijssalon hebben!”

Al Capone opent échte Italiaanse ijssalon genaamd: The Gelato Maffia

ZENDEREN – Sinds kort is er een Italiaanse ijssalon te vinden aan de Hoofdstraat in Zenderen. Nova Hakobian, eigenaar van Al Capone, en zijn vrouw Daniëlle zijn een eigen ijssalon begon. Volgens de ondernemer past ambachtelijk Italiaans schepijs, een milkshake en softijs heel goed bij Al Capone.

“We hebben een Italiaans restaurant en daar hoort eigenlijk gewoon een Italiaanse ijssalon bij. Al toen we hier in 2013 kwamen, hadden Daniëlle en ik al ideeën om een ijssalon te beginnen, maar het kwam er telkens niet van. Elk jaar zeiden we tegen elkaar: ‘Dit jaar gaan we het écht oppakken!’, maar het kwam er gewoon niet van omdat het te goed liep met ons restaurant. Maar doordat we nu minder werk hebben door het coronavirus, hebben we maar eens besloten om toch door te pakken”, legt Nova uit. 

Hoewel Nova en Daniëlle ijs heel erg lekker vinden, hebben zij niet direct ervaring met het maken van ijs. Nova: “Ik vind ijs wel heel erg lekker en als je in Italië komt, zie je altijd al die mooie opgemaakte vitrines met ijs. Daar krijg ik echt kriebels van in mijn buik. Ik ben heel blij dat we nu eindelijk een eigen ijssalon hebben!”

Kwaliteit het belangrijkste
Nova is een echte perfectionist, zo ging hij samen met zijn Daniëlle het hele land door om te kijken waar het beste ijs gemaakt wordt. “Samen met Daniëlle ben ik het hele land door geweest om het ijs te proeven. En uiteindelijk hebben we er samen één in het westen van het land gevonden die heel lekker ijs voor ons gaat maken. Ik moet eerlijk zeggen, ik ben wel een paar kilo aangekomen van al die ijsjes”, lacht Nova. 

Maar waarmee wil en kan Al Capone zich onderscheiden ten opzichte van andere ijssalons? “Zoals ik al zei: we hebben een bedrijf gevonden die bereid is om voor ons het lekkerste ijs te maken. En daarnaast hebben we een eigen recept”, zegt Nova, die uiteraard niet wil verklappen wat dat geheim is. “Dan moeten mensen maar eens langskomen om het te proeven.”

Alleen maar lof
Op vrijdag 30 april was de opening van Al Capone The Gelato Maffia in Zenderen. Volgens Nova heeft het hem tot nu toe alleen maar positieve reacties opgeleverd. “Veel toeristen en fietsers vroegen altijd aan ons waar ze een lekker ijsje konden kopen en nu kan ik gewoon zeggen: ‘Dat kan bij ons!’. Toen we vorige week onze opening hadden, hebben we iedereen uit de buurt het laten proeven en iedereen was vol lof. Ze vinden het stuk voor stuk heerlijk”, aldus Nova.