Uitgaan & Cultuur

Wierden ziet kans en grijpt deze aan; vier dagen grote kermis in dorpskern

WIERDEN – Geen Wiezo dit jaar, maar Wierden wist afgelopen week toch een soort van feestje te bouwen dankzij een voor het dorp groot uitgevallen kermis. Van woensdag tot en met zaterdag genoot jong en oud van de ruim twintig attracties die zoals altijd werden opgesteld aan de Bongerd. Groot verschil was de flinke lus over de Nijverdalsestraat naar het parkeerterrein bij de Marke, waardoor de kermis qua omvang dit jaar verdubbeld was.

Het terrein was voor de gelegenheid afgezet en vanwege coronarestricties dit jaar voorzien van zogenoemde looprichtingen, om de mensenstroom nog enigszins te reguleren. Eenmaal op de kermis was er van zenuwachtig en nerveus gedoe rondom corona niets te merken en leek het gewone leven zoals het hoort voor eventjes weer terug.

Liefhebbers van kracht- en snelheidsgeweld stonden in rij voor de Disco Jumper, Europe Flyer, Shaker of Swingmill en voor de kinderen was er onder meer de Crazy Jumbo, de magische theekopjes of de aloude draaimolen. Natuurlijk ontbraken ook de muntschuivers en grijparmen niet, maar ook de eenvoudige attractie 'hang je rijk' trok genoeg aandacht van kijkers. Krachtpatsers dachten 'zo maar eventjes' vijftig euro te scoren door twee minuten aan de balk te hangen. Het bleek toch lastiger dan verwacht en de eindtijd werd nagenoeg nooit gehaald.

De weersvoorspellingen waren op voorhand beroerd, maar gedurende de vier dagen is er amper een druppel regen gevallen. Een godsgeschenk voor de duizenden bezoekers die allemaal genoten van eindelijk weer een keer wat vermaak en ontspanning. Ook de kermisexploitanten kijken positief gestemd terug op één van de eerste kermissen in Nederland. Ze hielden vrijdagavond even hun hart vast toen demissionair minister Hugo de Jonge en demissionair premier Mark Rutte wat het uitgaansleven betreft Nederland weer voor een deel op slot deden. Echter, vooralsnog mogen kermissen nog georganiseerd worden.

Uw reactie