Uitgaan & Cultuur

Wethouders Roel Koster en Mark Paters overhandigen speciale kunstkrant

Overhandiging van de speciaal gemaakte kunstkrant ’Twenterand toont talent’ aan wethouders Roel Koster en Mark Paters

VRIEZENVEEN – Van 19 tot en met 23 oktober was het de Week van de Amateurkunst in Twenterand. De beoefenaars van diverse kunstvormen laten deze week zien wat ze in huis hebben. Op maandag 19 oktober vond de aftrap plaats. Dit gebeurde door een overhandiging van de speciaal gemaakte kunstkrant ’Twenterand toont talent’ aan wethouders Roel Koster en Mark Paters. De krant is gratis af te halen in de bibliotheken in Twenterand en is ook online te bekijken via de website van Toon je kunst Twenterand. 

De Week van de Amateurkunst werd georganiseerd door, voor en met amateurkunstenaars. De amateurkunst in Twenterand stond in deze week extra in de spotlights. Zo krijgen de inwoners van Twenterand een goed beeld wat er allemaal te doen is op het gebied van kunst en cultuur in de gemeente.

Tabloid
In samenwerking met de provincie Overijssel, de gemeente Twenterand, bibliotheek Twenterand en ZorgSaam Twenterand is er een krant in tabloid formaatgemaakt met als titel ‘Twenterand toont Talent’. Een krant vol interessante interviews, kijkjes achter de schermen en waardevolle tips. Wethouders Koster en Paters vertellen hierin niet alleen hoe kunst en cultuur mensen verbindt, maar ook hoe de gemeente Twenterand zich inzet om alle inwoners actief deel te laten nemen aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. De krant is digitaal te bekijken via de website van Toon je kunst Twenterand.

Evenement
Het coronavirus heeft de opzet van het evenement behoorlijk in de war geschopt. De activiteiten voor volwassenen zijn allemaal uitgesteld. Binnen de RIVM-richtlijnen kunnen de activiteiten voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar wel doorgaan. Zo zijn er deze week onder andere een graffitiworkshop en een workshop muziek.

Voor meer informatie: http://www.toonjekunsttwenterand.nl/