Uitgaan & Cultuur

Warme boerenmarkt

LOSSER - Gezellig en druk. Dat was het op de streekproductenmarkt vorige week zaterdag in het centrum van Losser. Inwoners van de gemeente en toeristen die in de omgeving op de camping staan of in een B&B bivakkeren, struinden door de straatjes van Losser. Ze deden zich te goed aan diverse lekkernijen die door de streekproducten werden aangeboden of kochten mooie en leuke producten uit de buurt. 

Voor de tweede keer stond Dinkelbieren op de boerenmarkt. Voor de familie Hassink, oprichters van de Losserse bierbrouwerij, was het een klein feestje. Zij promootten hun 10e biertje: de Quadruppel 10.0, gebrouwen met brouwwater uit het stroomgebied van de Dinkel. En om in dezelfde lijn van getal 10 te blijven, is het alcoholpercentage van het gerstenat eveneens 10%. Een prachtig donker bier met volle tonen, ronde smaken, kruidig en met een subtiel zoetje. Zo omschrijven de lokale brouwers hun 10e telg.

Bij de buren vond de zelfgebakken aardappelpannenkoek gretig aftrek. Jolie en Kim de Jong zijn al een week bezig met de voorbereidingen, zeggen ze. De dames zetten de traditie van hun vader Winny voort. De Lossernaar overleed in november vorig jaar. “Hij had veel vaste klanten,” vertellen de zussen, “En die zien we nu ook steeds terug.” Het geheim van de perfecte aardappelpannenkoek verraden de baksters niet. “Nee, het zijn de speciale kruiden die we erin stoppen. En wat onze vader altijd zei: ‘Het is vooral de liefde die je erin stopt.’”

Zaterdag 31 juli is er de volgende zomerse streekproductenmarkt met heel veel aanbieders van mooie en lekkere producten uit de omgeving.