Uitgaan & Cultuur

Volop sportieve en culturele activiteiten voor jongeren

HELLENDOORN - Een aantal weken geleden was de aftrap van het corona jeugdpakket. De gemeente Hellendoorn stelde Marian Freriks aan als coördinator van dit pakket. Een pakket vanuit het kabinet, om vanuit de gemeenten te zorgen voor meer activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 27 jaar. Om zo de jongeren in deze coronatijd wat perspectief te bieden. Inmiddels hebben er al meerdere activiteiten plaatsgevonden en staan er ook nog heel wat op het programma! 

Activiteiten waarbij jongeren elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten die samen met lokale ondernemers en Stichting De Welle georganiseerd worden. ‘Zo is er vanuit de BLOS (Bestuurscommissie Lichamelijke Opvoeding en Sport) een brief gestuurd naar sportverenigingen en sportaanbieders met daarin het verzoek om samen op te trekken, komen er allerlei prachtige ideeën binnen van jongeren zelf en zijn de eerste activiteiten inmiddels een feit! We hebben onder andere een Forest Bootcamp georganiseerd en een online pubquiz. En er staat nu nog zoveel moois op het programma. Zo gaaf dat dit allemaal lukt en we jongeren op deze manier blij kunnen maken’ vertelt een enthousiaste Marian Freriks. 

Komende activiteiten
De komende weken worden er verschillende dansworkshops aangeboden in samenwerking met JONI Connect, worden er crossfit trainingen aangeboden in samenwerking met TWEE12. Kun je boksen met Bilal, kan er een graffiti kunstwerk gemaakt worden, wordt er weer gebootcampt in de bossen van Hellendoorn, staat er een heuse adventure race op het programma, kunnen jongeren gratis sporten bij ASV Atletics en zijn we op zoek naar het talent van de gemeente Hellendoorn via Hellendoorn Got Talent! 

Jong Hellendoorn
Inmiddels is de website www.jonghellendoorn.nl live en kunnen jongeren daar zien welke activiteiten allemaal aangeboden worden en zich ook direct aanmelden. Er staat per activiteit precies bij voor welke leeftijdsgroep de activiteit is en op welke locatie de activiteit plaatsvindt. Ook op de sociale mediakanalen van de gemeente worden de activiteiten geplaatst. 

Heb jij een goed idee? 
Heb jij zelf een goed idee? Deel deze dan met Marian Freriks via het e-mailadres jeugdpakketcorona@hellendoorn.nl. Marian neemt dan zo snel mogelijk contact op. “Samen maken we er ondanks alles iets moois van. Daar ga ik 100% voor. Dus doe jij ook mee? Of ken je iemand die mee zou willen doen? Je buurmeisje, buurjongen, neefje of nichtje, zoon of dochter? Laat hem of haar dan weten dat deze activiteiten er zijn!”, sluit Marian af.