Uitgaan & Cultuur

Uitverkocht Grote Griezelfeest in Hertme zorgt voor kippenvel

HERTME - In het Openluchttheather Hertme was het afgelopen zaterdag wederom een groot spektakel met het jaarlijkse Halloweenfeest, bedoeld voor kinderen tussen 4 jaar en 12 jaar. Met een hoofdrol voor Heks Wientje werden maar liefst 750 kaarten verkocht voor het Grote Griezelfeest in Hertme.

Pim Demmer laat namens de organisatie weten dat niet beter had kunnen uitpakken. “Het was écht geweldig! Achteraf hadden we nog veel meer kaarten kunnen verkopen, maar op en gegeven moment moet je de kaartverkoop ook stopzetten. Wellicht dat we volgend jaar nog groter gaan uitpakken, daar gaan we in ieder geval over nadenken!”

Bij binnenkomst in het Openluchttheater konden kinderen zich op het voorterrein laten schminken tot de meest enge personages, konden ze pompoenen snijden en konden ze onder meer afgehakte handen vangen. Maar dat was niet het enige: er was ook een waarzegster die de meest bijzondere toekomst voorspelde. “Een heel leuk begin van de avond.”

Openingsdans
Om 18.00 uur openden ruim veertig jonge meiden van Dansschool Danceworkx samen met Heks Wientje het theater met een spectaculaire griezeldans. Vervolgens gingen de kinderen vol overgave het Griezelbos in. Het begon met een vuurspuwer, gevolgd door een klein kerkje met de Witte Wieven en een nagemaakt kerkhof waar zombies uit het graf opstonden. “Volgens mij was het net niet te eng voor de kinderen. Een heel geslaagde middag”, lacht Pim.