Uitgaan & Cultuur

Uiteraard met negatieve testuitslag!
Zomerfestival Denekamp: beide feestavonden in ‘mum van tijd’ uitverkocht!

DENEKAMP - Natuurlijk een fout vorige week in de DV, toen we melden dat het Zomerfestival Denekamp (ZFD) toch nog een (tweedaags) feest kon worden voor 800 bezoekers per avond, maar alleen met positieve testuitslag! Uiteraard moest en moet dat  ( ondanks de versoepelingen)  nog altijd zijn : een negatieve testuitslag. Misschien is het lang niet iedere lezer zo opgevallen en je kunt zeggen het positieve is dat je met een negatieve testuitslag toegang hebt tot dit feest met maar liefst 800 bezoekers per avond. De organisatie van het ZFD is helemaal in jubelstemming , want de beide feestavonden, vrijdag 2 juli en zaterdag 3 juli, zijn al uitverkocht. In totaal zullen 1600 bezoekers het feest in de zalen en op het terras van ’t Wubbenhof gaan bijwonen. Althans zo blijkt dat uit de kaartverkoop, aldus Niels Wigger: “ In niet meer dan 20 minuten waren alle kaarten voor de zaterdag uitverkocht  en 10 minuten later was ook de vrijdag vrijwel uitverkocht. Geweldig om te ontdekken dat ons dorp weer helemaal klaar is om feest te vieren!”

*Kaartje gekocht?

Prima, maar heb je ook de QR-code..?

 Kaartjes dus verkocht, maar dat is niet voldoende om het feest te gaan bijwonen. De organisatie: ‘Ook via deze

(DV-) weg willen we iedereen nogmaals op het hart drukken dat de toegang tot de feestavonden alleen mogelijk is met een QR-code in de CoronaCheck app! Deze QR-code kun je aanmaken als je een negatieve testuitslag hebt van www.testenvoortoegang.org of als je in het bezit bent van een vaccinatiebewijs . Nog meer weten? Kijk op de website van Zomerfestival Denekamp. 

*Feestavonden, maar ook Thuis-barbecue  en wandel- en fiets (en mountainbike-) tochten

en zelfs Dino-speurtocht

In eerdere edities is het door recente corona-versoepelingen gewijzigde Zomerfestivalprogramma al vermeld. Maar door zo nu en dan toch een wijziging hier nog even een kort overzicht.

Het Zomerfestival Denekamp 2021 omvat naast de twee grote feestavonden á 800 bezoekers verder:

a. Donderdag 1 juli: VIP-sponsoravond..  Reeds meer dan 30 bedrijven (!) hebben zich aangemeld voor deze avond die in het teken staat van het nieuwe Doarper Bier  en daarmee met de heropvoering van Hugo van de Denekamp. Geen opbieden om het vaatje Hollandse Nieuwe, maar om een vaatje Doarper, dat, zoals reeds eerder vermeld, binnengebracht gaat worden door Hugo 2000, Bas Morsink, en jonkvrouwe Adelgonde 2000, Magda Wiefferink. De opbrengst gaat naar de organisatie van de in 2027 geplande heropvoering van het openluchtspel.

b. De Thuisbarbecue (opzet bekend)

c. Zondag 4 juli: wandel- en fiets (ook mountainbike-) routes, waaronder de Culinaire Peerkes-wandeltocht met onderweg de lekkerste gerechtjes door de lokale horeca-ondernemers  en muziek van de Denekamper Spatzen aan finish (tevens start) bij ’t Wubbenhof.

d. Zondag 4 juli: in het kader van de komende Dino-expositie is er in samenwerking met Natura Docet voor de jeugd zelfs een speciale Dino-speurtocht.

Kortom, volop activiteiten in ’n doarp vanaf donderdagavond!

Redactie: PBJ