Uitgaan & Cultuur

Turftrappers maken plannen, samen met Klippels en KPJ

LANGEVEEN / BRUINEHAAR - Veel carnavalsactiviteiten kunnen dit jaar niet doorgaan, maar dat betekent niet dat de Turftrappers bij de pakken neer gaan zitten. In Langeveen en Bruinehaar wordt gedacht in mogelijkheden, wat kan er wel. Dit heeft geleid tot een mooi programma, met allereerst op vrijdag 28 januari a.s. de eerste aflevering van de Leepste Leu.

De Leepste Leu

De Leepste Leu is een lokale variant van de Slimste Mens, georganiseerd door CV de Turftrappers, CV de Klippels en KPJ Langeveen. Tijdens drie voorrondes en één finale zal duidelijk moeten worden wie de slimste mens van Langeveen en Bruinehaar is. Twaalf kandidaten hebben toegezegd dat ze deze uitdaging wel aan willen gaan. Zij komen uit alle geledingen van de twee dorpen, zoals voetbal, tennis, klootschietvereniging en natuurlijk carnaval. Connie Hemmes, Emma Koopman, Laurens Aman en Thomas Saris trappen vrijdag 28 januari af. De tweede en derde voorronde zullen online te zien zijn op 4 en 11 februari. Van de finale hopen de Turftrappers een live-evenement te kunnen maken bij Café-Restaurant Waaijer.

De eerste opnames voor de Leepste Leu zijn inmiddels gemaakt door Media20. Zij plaatsen in de loop van de week een link naar de uitzending op de Facebookpagina’s van de Turftrappers, Klippels en KPJ. Mensen die geen Facebook hebben kunnen een link aanvragen door uiterlijk 27 januari 19.00 uur een e-mail te sturen naar slimstemens2022@hotmail.com.

Online gala-avond

Ook op het programma van de Turftrappers staat een online gala-avond. Tijdens deze avond blikt de carnavalsvereniging terug op 22 jaar gala-avonden. Wie herinnert zich niet de verhalen van Bets Pikstrik en Hennik Heuimot, de Abba-medley van het hofkoor en de tv-commercials van de Raad van Elf? Samen met Filmart is een compilatie gemaakt van bijzondere optredens en hoogtepunten door de jaren heen, aangekondigd door de presentatoren van de afgelopen 22 jaar. Deze online gala-avond zal worden uitgezonden op zaterdag 19 februari om 20.30 uur. 

Noteer in je agenda

Naast de online gala-avond en de Leepste Leu staan ook de volgende activiteiten op de agenda van de Turftrappers. Noteer ze in je agenda: Turvenloop (16 april), jubileumfeest (23 april), pubquiz Koningsnacht (26 april) en fietspuzzeltocht/vrijmarkt Koningsdag (27 april).