Uitgaan & Cultuur

Toneeluitvoeringen Kiek’n wat wödt Tubbergen

TUBBERGEN - Het is weer zover! Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 maart staat Toneelvereniging ’Kiek’n wat wödt’ weer op de planken. Dit jaar zal de klucht ’Boerenbont en rode lampjes’, geschreven door Carl Slotboom, worden opgevoerd. Na maanden gerepeteerd te hebben onder leiding van regisseur Joke Lekkerkerker zijn de spelers er nu helemaal klaar voor.

De voorstellingen vinden plaats bij Dorpshuis de Huve, aanvang 20.00 uur.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar bij Groentehal Oosterik voor € 7,50 en aan de zaal voor € 8,50 zolang de voorraad strekt. Wees er dus snel bij, want vol is vol.

In ’Boerenbont en rode lampjes’ draait het allemaal om Dolly en Betty, twee prostituees, die wonen en werken in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan niet zo goed en daarom besluiten ze een kamer te verhuren. Als Henderik Buitendijk, een naïeve boerenjongen die voor zijn bemoeizuchtige schoonmoeder op de vlucht is, de kamer huurt durven de beide dames hem niet te vertellen waar ze hun geld mee verdienen. Ze maken hem wijs dat ze fysiotherapeuten zijn. Dan komer er een paar klanten langs die Henderik ontmoeten.

Er volgen verwarrende situaties, helemaal wanneer de schoonmoeder van Henderik en haar dochter Klaartje achter de verblijfplaats van Henderik komen en óók hun intrek nemen bij Dolly en Betty...