Uitgaan & Cultuur

Toneel Geesteren blikt zeer tevreden terug
Bedankt haar toeschouwers en sponsoren

GEESTEREN - Na een coronajaar in 2020 waarin ze niet mochten optreden, waren de spelers er helemaal aan toe om weer op te planken te gaan staan. Ook het bezoek had enorm veel zin om er weer op uit te gaan, dit bleek wel uit de snelle kaartverkoop, want na een één week was de zaterdagavond al uitverkocht en snel daarna de vrijdag ook al. Toneelvereniging Kiek’nsweard uit Geesteren heeft onlangs drie avonden de klucht ‘Een dochter om te zoenen’ gespeeld voor bomvolle zalen met enthousiast publiek!

In het vroege voorjaar wordt het te spelen stuk bepaald door de leescommissie. Dat is niet altijd even gemakkelijk, de vereniging wil graag een verrassend toneelstuk spelen wat niet of minder bekend is in de regio. Nadat de keuze was gemaakt werd er in juni, later dan normaal, door de nog onzekere coronatijd, gestart met de repetities. Dit betekende dat er ook in de vakantieperiode door gerepeteerd moest worden. Ook werd toen het  decor- en lichtplan, kleding- en grime advies en het rekwisietenoverzicht opgesteld.

Voor de rekwisieten kan de  vereniging altijd een beroep doen op zowel Josee’s Retro uit Geesteren alsmede de ‘Snuffelschuur’ uit Harbrinkhoek. Timmerfabriek Hilberink uit Geesteren verzorgd het decor en samen met de bouwcommissie zorgen zij ervoor dat eind oktober het podium en de inrichting compleet kan worden opgebouwd in Zaal Kottink.

Na de generale wordt de try-out gespeeld voor de groepen 7 en 8 van de basisschool Aloysiusschool, alsmede voor de ouderen uit Geesteren.

In het eerste weekend van november werd er weer met veel plezier gespeeld, de reacties vanuit de zaal waren boven verwachting. De spelersgroep speelde vlot, met een goede tekstkennis en wat net zo belangrijk is met de juiste inleving.

Mede door de sponsering van vele bedrijven wordt het Kiek’nsweard mogelijk gemaakt de uitvoeringen met verve op de planken te zetten, ter vermaak van een steeds toenemend enthousiast publiek. De beleving tijdens de uitvoeringen werd door het  publiek na afloop onder het genot van een drankje onderstreept met de uitspraak: “Het was wederom meer dan ‘Kiek’nsweard’!”

Kiek’nsweard bedankt graag alle toeschouwers en sponsoren voor hun enthousiasme en bijdrage aan weer een mooi seizoen! Zij nodigen u graag weer uit op 3, 4 of 5 november 2022.

 

Foto: Marita Steggink.

Uw reactie