Uitgaan & Cultuur

Tiende editie van de Lichtjestocht na twee jaar terug van weggeweest

ALMELO - Op kerstavond zal na een periode van twee jaar (vanwege corona) in het Beeklustpark in Almelo het kerstverhaal tot leven komen. Tijdens een spannende Lichtjestocht volgt u een spoor van honderden lichtjes langs verschillende taferelen uit het Bijbelse kerstverhaal. Oren en ogen worden geprikkeld in een sfeervolle wandeling van ongeveer 45 minuten. U kunt starten tussen 18.30 en 19.30 uur bij de ingang van het park aan de Ledeboerslaan. De toegang is gratis. Zorg voor extra warme kleding en schoeisel.

Kerstverhaal bij kaarslicht

In de kou en het donker van het park wordt u verwarmt met toneel, muziek en zang, met lichtjes en vuur. Tijdens de wandeling ontmoet u Romeinse soldaten en neemt u een kijkje in een herberg. De lichtjes voeren u langs herders en engelen. Ook doet u het paleis van een koning aan waar zojuist drie wijzen zijn aangekomen. Het einde van uw wandeling is de stal waar u Maria, Jozef en het kindje vindt.

Muziek, toneel en lichtjes

Het gospelkoor Inspiration zingt bekende en minder bekende kerstliederen in de muziekkoepel van het Beeklustpark. U kunt meezingen of luisteren en ondertussen warm worden met een kop koffie of chocolademelk.

Kortom: een avond die u niet mag missen; een sfeervol begin van het kerstfeest.

Informatie

In de afgelopen 10 jaar is de Lichtjestocht een begrip geworden voor mensen in Almelo en omstreken. „Wat de Lichtjestocht zo uniek maakt is de samenwerking tussen diverse kerken en vrijwilligers”, verteld Dominique Veenhof namens de organisatie van de Lichtjestocht. „Ook deze editie kunnen we alle hulp goed gebruiken.”

Aan de vorige edities van de Lichtjestocht  deden ruim 50 vrijwilligers mee. Al maanden worden er glazen potten verzameld. Deze vormen het lichtspoor dat leidt langs de kersttaferelen. Ook wordt er gewerkt aan decors die de tijd van 2000 jaar geleden zullen laten herleven. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een sfeervolle Lichtjestocht, een wandeling door het kerstverhaal.