Uitgaan & Cultuur

‘t Semper presenteert nieuw slagwerk

OLDENZAAL - Tijdens de corona-lockdown heeft koninklijke muziekvereniging Semper Crescendo Oldenzaal alles behalve stilgezeten. Zo heeft de vereniging in samenwerking met een reeks fondsen het instrumentarium voor haar slagwerkers flink uitgebreid. Nu de lockdown voorbij is en de repetities onder de geldende maatregelen weer zijn opgestart, kan de slaggroep van de vereniging eindelijk haar nieuwe instrumenten presenteren. 

Een aantal jaren geleden is de slagwerkgroep van Semper Crescendo - door de aanwas van nieuwe leden met een melodische opleiding op zak - uitgebreid met een melodische sectie. Daar is met het nieuwe instrumentarium goed op ingespeeld. De slagwerkcollectie is een drietal paradepaarden rijker: een Adams Rosewood Concert marimba, een Adams Concert vibrafoon en een Adams 31,5 inch tamtam - alle drie melodische slagwerkinstrumenten van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Samenwerking met meerdere fondsen

“Het is geweldig dat het gelukt is om deze instrumenten te verwerven”, zegt voorzitter Jorn Huiskes. “De corona-lockdown was voor ons als muziekvereniging geen gemakkelijk periode. 

Maandenlang konden we niet repeteren of elkaar ontmoeten, en ook al onze concerten moesten we afzeggen. Juist daarom is het zo gaaf dat het ons gelukt is om in deze periode, samen met de deelnemende fondsen, dit project te laten slagen.”

Meerdere fondsen hebben een bijdrage geleverd, namelijk het Roelvinkfonds, het Rabobank Coöperatiefonds, het Boeskoolfonds en de Semper Ondernemers Sociëteit.

Huiskes: “Zelf waren we niet in staat om een investering van deze grootte te doen. Daarom zijn we enorm dankbaar dat deze fondsen dit voor ons mogelijk hebben gemaakt.”