Uitgaan & Cultuur

Stichting Twente tegen Kanker kent vliegende start

Vijf bestuursleden Robert van den Einde, Kees Wessels, Nanouck Wessels, Petra Goddijn en Angélique Koedijk.

BORNE - Sinds de oprichting van Twente tegen Kanker zijn er mooie stappen gemaakt en bouwt de stichting met vijf bevlogen en ervaren bestuursleden, nu verder aan haar netwerk van experts en donateurs. Er zijn verschillende acties georganiseerd en er is een volledig donateurplan voor particulieren en bedrijven bedacht. 

“Van particulieren die zich voor minimaal drie jaar aan de stichting willen verbinden als “Moatje” vragen wij 50 euro per jaar te doneren. Je ontvangst in de loop van het jaar een HART van de stichting en alle HARTEN vormen tezamen dit najaar een KLOPPEND HART ergens op een locatie in Twente”, laat de stichting weten. 

Eigen productlijn
Ook rollen zij nu een eigen productlijn uit onder de naam +days (Moredays). “Mensen kunnen al handgemaakte armbandjes, Twentemix met ambachtelijke snoepjes (i.s.m. De Snoepwerkfabriek, Wie Hoald van Mekaar brievenbuschocolade (i.s.m. Zeut) en frambozensiroop en vitaminewater met eigen label aangeboden door Akom Ankla uit Oldenzaal, krijgen.” Een (groot) deel van de opbrengst uit de verkoop van deze producten komt direct ten goede aan de realisatie van geluksmomenten en (individuele) ‘projecten’ van de stichting.

Mooie initiatieven
Ondertussen zijn er mooie initiatieven ontstaan door particulieren, scholen en bedrijven. Stichting Twente tegen kanker is gestart om een beweging op gang te brengen, juist in deze aanhoudende onzekere tijd voor veel mensen, waar het alleen nog maar om corona lijkt te draaien. “Door (financiële) middelen in te zetten (mogelijk gemaakt door onze (in natura) donateurs) maar ook kennis en menskracht zorgt Twente tegen Kanker ervoor dat deze ziekte een ander gezicht krijgt en er vooral wordt ingezet op de behoeften van patiënt en zijn/haar familie.” De stichting stelt de vraag “wat heb jij nodig”.

Zij zorgen voor geluksmomenten, bijzondere keukentafelgesprekken tussen “lotgenoten” en een huiskamer omgeving bij het nieuwe oncologisch centrum ZGT Hengelo waar de vaak steriele omgeving van een ziekenhuis wordt doorbroken. 

Meer informatie
Voor meer informatie of een afspraak kan u mailen naar de initiator en voorzitter Angélique Koedijk; angelique@twentetegenkanker.nl