Uitgaan & Cultuur

Sinterklaas komt aan in Nederland en bezoekt meteen gemeente Dinkelland

DINKELLAND - De landelijke intocht van Sinterklaas en zijn Pieten was afgelopen zaterdag 12 november. De stoomboot kwam dit jaar aan in Hellevoetsluis. Na de virtuele aankomst van vorig jaar stond er nu weer een enthousiaste menigte langs de kant om de Goedheiligman en zijn gevolg te onthalen. De kinderen in Dinkelland volgden de landeijke intocht massaal via de live uitzending op televisie. Maar ze hoefden niet lang te wachten om de Sint en zijn Pieten in het echt te kunnen begroeten.

Nog dezelfde dag kwam Sint Nicolaas namelijk aan op het Kerkplein in Ootmarsum. Zondag 13 november was het de beurt aan Denekamp waar Sinterklaas arriveerde op het Nicolaasplein. Ook andere kernen in de gemeente Dinkelland, waaronder Weerselo en Rossum, werden afgelopen weekend vereerd met een bezoek van de Goedheiligman. Honderden kinderen uit Dinkelland zwaaiden en zongen vol blijdschap tijdens de verschillende intochten. De kinderen werden beloond met het uitdelen van snoepgoed en de belofte dat ze ’s avonds hun schoen mochten zetten. Komend weekend wordt weer een druk weekend waarbij de Sint verscheidende bezoekjes binnen de gemeente Dinkelland in de agenda heeft staan.

Onze fotograaf was live aanwezig bij de intochten in Ootmarsum en Denekamp. In de Dinkelland Visie van deze week is er meer aandacht met foto impressies van deze traditionele gebeurtenissen.

Sinterklaas en Pieten feestelijk onthaald in Ootmarsum

Nadat Sinterklaas met zijn Pieten afgelopen zaterdag met de boot in Nederland aankwam gingen ze al snel richting Ootmarsum. Nog dezelfde zaterdag om 15.00 uur kwam de Goedheiligman al aan op het Kerkplein in Ootmarsum. Er was nog even consternatie door een speelgoeddief die al het ingepake speelgoed van de Sint en zijn Pieten had ingepikt! Gelukkig werd het met behulp van de kinderen opgelost waardoor alles zaterdag toch nog goed kwam. Sinterklaas liet dan ook weten dat alle kinderen in Ootmarsum en omstreken die avond hun schoen mochten zetten. 

Warm onthaal Sinterklaas in Rossum

De zon scheen en dat heeft Sinterklaas gemerkt. De goedheiligman werd figuurlijk én letterlijk warm ontvangen in Rossum, afgelopen zondag. Organisatie was in handen van Oranje Comité Rossum. Vanaf de Kroezeboom reed Sinterklaas door Rossum, op de koets van menner Raymond Haarhuis. Voorop liepen paarden van paardensportvereniging de Rossruiters. Muziekvereniging St. Henricus was verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting. De vele roetveegpieten deelden snoepgoed uit aan de kinderen langs de route. Nadien was het feest in kulturhus De Cocer voor alle kinderen tot en met groep 4. Pastoor Van der Sman ontving de Sint en alle kinderen. Voor iedereen was er chocolademelk, aangeboden door Ondernemersvereniging Rossum. Binnen was het groot feest. Alle kinderen mochten naar het speciaal ingericht pakhuis om een cadeau uit te zoeken. Sinterklaas had een leuke oproep voor de koters: “Zet niet één maar twee schoenen op en wees lief voor je ouders.”

De sint is weer in Weerselo

Zondagmiddag om 14.30 uur kwam de Sint met zijn Pieten onder muzikale begeleiding van de St. Remigius harmonie vanaf Zorgcentrum Sint Jozef aan op het Burgemeester Scholtensplein om de kinderen toe te spreken. De Sint was blij dat hij weer in Weerselo was. De organisatie was in handen van het Oranje Comité Weerselo. Helaas was er geen intocht door het dorp wat altijd heel erg gezellig was. Samen op de foto met de Pieten en langs de kant van de straat, lekkere pepernoten krijgen, de pieten op solexen en soms een leuk treintje waar de kinderen in mee konden rijden. Dat was altijd heel erg leuk. Maar dit jaar kwam Sinterklaas aan op het Burgemeester Scholtensplein en werd met de auto naar café Van Olffen gereden waar een instuif was voor de kinderen. De kinderen mochten bij de Sint op schoot zitten en met hem op de foto wat natuurlijk wel héél erg spannend was. Met rode wangetjes keken ze de Sint aan want hij was nu wel heel dichtbij. Sommige kinderen hadden een mooie kleurplaat gemaakt voor de Sint en daar was hij wel heel erg blij mee. De Pieten dansten en liepen polonaises met de kinderen. Het was voor de kinderen één groot feest. De middag werd gepresenteerd door Yvonne Wennink. Ine Flinkers

Sinterklaas en Pieten hartelijk verwelkomd op het Sint Nicolaasplein in Denekamp

Afgelopen zondag 13 november was de jaarlijkse Sinterklaasintocht in Denekamp en omliggende dorpen. Onder prachtige weersomstandigheden arriveerden Sinterklaas en zijn Pieten op een bomvol Sint Nicolaasplein. Op het naar hem vernoemde plein werd de Sint hartelijk verwelkomd door talloze enthousiaste kinderen en hun ouders, opa’s oma’s, vriendjes, vriendinnetjes en andere familieleden. Zij waren erg blij om na drie jaar de Sint weer te kunnen onthalen onder normale omstandigheden. Als kers op de taart liet de Goedheiligman weten dat alle kinderen die avond hun schoen mochten zetten.

 

Aankomst Sinterklaas in Noord Deurningen

Na een aantal jaar een ander invulling komen Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar weer als vanouds aan in Noord Deurningen. Op zondag 20 november om 14.30 uur komt Sinterklaas aan in de koets, begeleid door de Bergvennenkapel. Sinterklaas zal samen met zijn Pieten een rondrit maken door het dorp. Hij hoopt dat er veel kinderen samen met hun ouders, oma's en opa's langs de route staan. Geef Sinterklaas een warm welkom! Kom met je hele familie mee, achter de koets, naar het Kulturhus De Mare om Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen. Natuurlijk vindt Sinterklaas het erg leuk als de huizen en misschien zelfs wel de straten versierd zijn. Kleurplaten, tekeningen en verlanglijstjes mag je in De Mare aan Sinterklaas en zijn Pieten geven. Tot zondag 20 november.