Uitgaan & Cultuur

(Sinterklaas)feest met Ozosnel bij Dierenkliniek Hellendoorn-Nijverdal

HELLENDOORN - Bij de Dierenkliniek aan de Ommerweg 54 wordt vrijdag 26 november tussen 14.30 uur en 16.30 uur feest gevierd voor Ozosnel, het paard van Sinterklaas. Ozosnel is ook jarig geweest en dat willen ze bij de Dierenkliniek, waar veel paarden komen, niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Daarom mogen alle kinderen langskomen bij hem in de buitenstal. Die stal wordt vrolijk versierd met vlaggetjes en de tekeningen die de kinderen maken voor de jarige schimmel en mailen of langsbrengen. “Dus kinderen maak wat moois voor Ozosnel.” Elke dag is op de facebooksite van de Dierenkliniek te zien hoe mooi de stal al versierd is.

Een van de dierenartsen, Janneke Sleutjens, vertelt verder dat er Pieten zullen zijn, dat de kinderen pepernoten krijgen en een klein cadeautje. “De schimmel Ozosnel is een heel braaf paard en hij verdient het wel om eens in het zonnetje gezet te worden.” Natuurlijk worden de coronamaatregelen in acht genomen en wordt er gelet op afstand houden.

Sinterklaas heeft die middag andere drukke bezigheden, zo vlak voor zijn verjaardag. Hij is er niet. Maar hij vindt het heel goed dat zijn paard nu eens speciale aandacht krijgt! Want na vrijdagmiddag moet hij natuurlijk weer met z'n baas op pad. Overigens denkt Sint dat het wel een leuk idee is om ook de (huis)dieren eens te verwennen met het Sinterklaasfeest. En ja, Ozosnel houdt natuurlijk wel van wortels!

Uw reactie