Uitgaan & Cultuur

Sinterklaas brengt last minute toch nog bezoek aan Wierden

WIERDEN – De inwoners van Wierden waren in rep en roer: Sinterklaas leek het dorp dit jaar over te slaan tijdens de intocht. Dat nieuws bereikte ook de Goedheiligman en met stoom en kokend water besloot de Sint alsnog om  Wierden toch nog even een bezoek te brengen. En zo geschiede, afgelopen zaterdagmiddag.

Na een korte tocht door de winkelkern werd het Pietenhuis geopend. Al gauw stond er een hele lange rij voor de ingang van ouders en nerveuze kinderen die een glimp van het vrolijke gezelschap wilden opvangen. Zo is het traditionele kinderfeest, ondanks dat er geen grootse intocht was, alsnog feestelijk van start gegaan in de Wierdense kern.

Aankomende zaterdag, 20 november, is de Sint met zijn Zwarte Pieten in Enter, waar vanaf twee uur een intocht door over de Dorpsstraat wordt gehouden. De start is bij eetcafé ’t Lutje aan de Goorseweg. De tocht voert dan per koets door de kern van het dorp, met als eindpunt het Hervormd Dienstgebouw aan de Oude Pastoriestraat. Daar is aansluitend een kinderfeest.