Uitgaan & Cultuur

Shantykoor en Gospelkoor op weg naar kerst

ALMELO - Het gezamenlijke kerstconcert van het Shantykoor en het Gospelkoor zat er al jaren aan te komen, maar de corona pandemie gooide steeds roet in het eten. Elk jaar nodigt het shantykoor de Oostvaarders uit Almelo een ander koor uit om, samen met hen, een groot kerstconcert te geven. In 2020 en 2021 kon het helaas niet, maar dit jaar ondernemen de beide koren opnieuw actie om te komen tot een prachtig concert.

Het Gospelkoor Onderweg doet dit jaar mee met de zeelui die in de maand december omgevormd worden in een kerstkoor en passen hun kleding daarop aan.

Op zondag 11 december gaat het gebeuren in de Grote Kerk op het Kerkplein in Almelo waar het publiek wordt verwelkomt door de klanken van midwinterhoorns.

Vanaf 15.00 uur is het concert en de toegang is gratis.

De dirigenten Hans Visschedijk van de Oostvaarders en André Bijleveld van Onderweg hebben weer een prachtig programma samengesteld waar een ieder volop van kan genieten.

Het merendeel zijn kerstliederen maar omdat het nog ver voor de kerstdagen is zijn ook andere nummers in het programma verweven.

Zondag 11 december, Grote Kerk op het Kerkplein, aanvang 15.00 uur, toegang gratis.