Uitgaan & Cultuur

Shantykoor de Schuytenvaerders maakt een bijzonder jaar van tinnen jubileum

TUBBERGEN - Dit jaar is het tien jaar geleden dat er in Tubbergen een Shantykoor werd opgericht. Het initiatief werd door velen enthousiast omarmd. Onder de naam De Schuytenvaerders is het koor inmiddels een bekende verschijning, zowel in Twente als daarbuiten. De naamsbekendheid dankt het koor aan de vele optredens die de zangers en muzikanten verzorgen, en aan het jaarlijkse Shantyfestival in het bruisende hart van Tubbergen.

Na de oprichting liep het aantal leden/muzikanten snel op tot 60 personen. In de loop der tijd liep dit terug tot ruim 40 leden.  Volgens De Schuytenvaerders nog steeds een mooi aantal maar toch wil het koor iets ondernemen om meer mannen de gezelligheid van samen zingen te laten ervaren.

Open repetitie voor alle leeftijden

Daarvoor organiseert het koor woensdag 15 maart een open repetitie voor mannen uit Tubbergen en omgeving. Iedereen die geïnteresseerd is, is dan welkom om de sfeer te proeven en te kijken of meezingen in een heel gezellig koor bevalt.

Leeftijd? Niet belangrijk! Iedere man die van zingen houdt kan deze woensdag 15 maart meezingen met het koor in de Delle aan de Hattinkstraat in Tubbergen. De open repetitie begint om 20.00 uur.

Jubileumconcert

Naast de open repetitie houdt het koor zondag 23 april om 15.00 uur een jubileumconcert in de PKN kerk in Tubbergen ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan. Naast het koor zal GewoonGezellig voor muzikaal vermaak zorgen.

Bijwonen van dit concert is gratis. Aanmelden hiervoor kan door een mail te sturen naar de secretaris van het koor, Theo Bloeme: tbloeme@gmail.com.

Er zijn een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar en deze worden toebedeeld op volgorde van aanmelding.

Shantyfestival

Wie het veelbelovende jubileumconcert onverhoopt moet missen, niet getreurd. Zondag 11 juni vindt namelijk weer het inmiddels welbekende Shantyfestival plaats. Deze editie treden er negen koren op vanaf drie podia in het centrum van Tubbergen. Liefhebbers van shantymuziek kunnen hun hart dit jaar dus wederom ophalen. Want gedurende het jubileumjaar laten de Schuytenvaerders weer volop van zich horen.