Uitgaan & Cultuur

Senioren genieten van Kunstworkshops Kunst in de Etalage

OLDENZAAL - Kunst in de Etalage verzorgde op woensdag 14 september kunstworkshops voor senioren. Beeldhouwer Patrick Olthof liet de deelnemers zien hoe zij speksteen kunnen bewerken.

In de ochtend was er een workshop voor bewoners van woonzorgcentrum Molenkamp samen met de actieve ouderen vanuit welzijnsinstelling Impuls. Ook deelnemers van InteractContour sloten zich bij deze workshop aan. ’s Middags waren de bewoners van de Zonnestraal aan de beurt samen met ook weer een aantal actieve ouderen via Impuls.

Vanwege het 20-jarig jubileum waren er gebakjes, gemaakt door leerlingen van het Twents Carmel College lokatie Potskampstraat. Dit gaf een feestelijk tintje aan het geheel.

Er werd gewerkt met vijl en schuurpapier om het speksteen te bewerken en de vorm uit de steen te laten komen. Sterren en dieren kwamen zo tevoorschijn. Deelnemers genoten zichtbaar van deze leuke workshop die hand in hand ging met veel gezelligheid. Woensdag 21 september wordt er verder gewerkt om de kunstwerken af te maken.

De werken zullen tijdens het evenement Kunst in de Etalage worden geëxposeerd in de raampartij van het gemeentehuis aan de kant van de Herdenkingstuin. Deelnemers kunnen hun eigen werk en dat van anderen gaan bezichtigen want het lopen van de kunstroute wordt door de verschillende deelnemende organisaties op touw gezet.

Kunst in de Etalage benut op deze wijze het evenement voor mooie maatschappelijke en educatieve projecten. Zo worden ook kunstworkshops verzorgd in het basisonderwijs, praktijkonderwijs en VMBO. 

De expositie van Kunst in de Etalage is van 1 tot en met 23 oktober te zien in de binnenstad van Oldenzaal. Ruim 40 etalages laten werk zien van kunstenaars. Vanwege het 20-jarig jubileum is er een randprogramma met leuke, gratis activiteiten voor het publiek.

Voor meer informatie zie de website www.kunstindeetalage.nl