Uitgaan & Cultuur

Rock am Esch uitgesteld naar 2022

TUBBERGEN - Muziekfestival Rock am Esch in Tubbergen gaat zaterdag 28 augustus niet door. Dat heeft de organisatie laten weten. Het festival verwachte tussen de 1.500 en 2.000 bezoekers. “Voor ons is dit helaas onwerkbaar.”

Volgens de organisatie is het festival niet te houden onder de strikte voorwaarden die het kabinet maandag bekend heeft gemaakt. Eén van die voorwaarden is een maximum van 750 bezoekers.

“Voor ons is dit helaas onwerkbaar. Deze beperkingen maken het voor ons lastig om break-even te draaien. Ook zijn er al meer dan 1.100 kaarten verkocht. Dit betekent dat we meer dan 300 mensen teleur zouden moeten stellen. Dat is voor ons geen optie, vertelt medeorganisator Bas de Jong.”

“Bovendien kan de situatie na 13 augustus nog wijzigen, wat betekent dat we het mogelijk alsnog moeten annuleren. Aangezien Rock am Esch geen aanspraak kan maken op het garantiefonds van de overheid laten de financiële risico’s het niet toe om het festival te organiseren zoals wij dat voor ogen hebben. Voor ons is er daarom helaas geen andere keuze dan er nu zelf de stekker uit te trekken.”

De organisatie van Rock am Esch neemt contact op met de mensen die al een kaartje hebben gekocht. Tickets worden automatisch omgezet naar entreebewijzen voor volgend jaar. Ook is er een mogelijkheid tot restitutie.