Uitgaan & Cultuur

Renovatie wiekenkruis Oortmanmolen mogelijk dankzij Molenfonds

LATTROP - Het wiekenkruis van de Oortmanmolen (in  Lattrop, gemeente Dinkelland) trotseert al meer dan 40 jaar weer en wind. Het wiekenkruis begint langzamerhand een gevaar te worden, vooral voor de molenaars, die er regelmatig in klimmen. Er was al langer sprake van de noodzaak tot renovatie, maar het bleef bij ‘goede voornemens’.

De eigenaar van de molen is de Molenstichting Lattrop Tilligte (MSLT). De stichting zag de subsidieaanvraag bij het Molenfonds gehonoreerd met een bijdrage van 70% van de kosten.

Mevrouw Nicole Bakker, directeur van ‘De Hollandsche Molen’, reisde persoonlijk af naar Lattrop. Zij  overhandigde de schriftelijke toezegging aan de vertegenwoordigers van de Molenstichting. De toezegging werd in dank aanvaard door Jan Wieffer en Hans Scheffer, secretaris en eerste molenaar van stichting de Oortmanmolen.

Gezien de lange levertijd van nieuwe molenroeden zal de uiteindelijke renovatie, door molenmaker Roald Hans uit Vriezenveen, pas in de eerste helft van 2022 klaar zijn.