Uitgaan & Cultuur

‘Ratjetoe Festival’ had veel te bieden, maar publieke belangstelling viel tegen

DENEKAMP - “Ja,  jammer, ik weet ook niet hoe het komt dat niet veel mensen belangstelling voor dit Ratjetoe Festival hebben getoond. Misschien het weer? We hadden veel bezette kraampjes, er was een grote verscheidenheid in het aanbod, dus daar lag het niet aan!”  Betsie Eppink van de organisatie van deze markt van ‘creatievelingen’ was zaterdag na afloop duidelijk teleurgesteld in de publieke belangstelling. Misschien de volgende keer op een ander tijdstip in plaats van de zaterdagmiddag? 

De organiserende dames weten niet of dat een medeoorzaak was. De zware regenbui en het überhaupt minder aantrekkelijke uitgaansweer zaterdag jl. hebben natuurlijk een grote rol gespeeld. Na die zware bui begon een flink aantal deelnemers dan ook maar de tentoongestelde spullen in te pakken.  De gelijktijdige opbouw van een ‘feest- en muziekarena’ ook op het Nicolaasplein, de met muziek en een act aangeklede presentatie van een nieuw boek bij Brummelhuis, dus ook op het Nicolaasplein en de doorlopend over het plein voorbij fietsende en lopende passanten hadden ook invloed op de sfeer van deze markt.

De presentatie van het boek ‘Smokkelen?’ (zie elders in de DV) moet overigens toch ook wel gerekend worden te behoren tot Ratjetoe-evenement, aldus Charles Brummelhuis en ook Betsie. Een wat meer heel speciaal voor dit evenement afgebakende stek heeft mogelijk ook een positieve invloed. Alleen de kinderen die de poppenkast in de expositiezaal van Huize Keizer bijwoonden hadden noch van het weer, noch van al dat andere last. Inderdaad jammer die geringe belangstelling, want er werd in de bijna veertig kraampjes veel interessants geboden naast het voor dit soort evenementen traditionele boekenaanbod.

Tekst/foto’s: PBJ