Uitgaan & Cultuur

Positief slingeren: Woorden van dankbaarheid in tijden van corona

OLDENZAAL/LOSSER - ‘Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen’ en dat is nou precies de kern van het project Positief Slingeren! In dit project, dat een samenwerking is tussen kunstenaar Willemien Nijman en museum het Palthe Huis, kan iedereen kan meedoen met het maken van een slinger van positieve woorden.

Positief Slingeren

Samen hangen we de slingers op

Positief Slingeren is een community art project waarbij het gaat om ambachtelijk handwerken, het (her)ontdekken van alle voordelen van borduren en positief denken. In deze tijden valt het niet altijd mee om optimistisch te blijven, mensen voelen zich vaak eenzaam en hebben niet veel omhanden.  Samen borduren we antwoorden op de vraag ‘Wat doet jou goed als het even niet gaat?’ of ‘Wat maakt jou blij?’ Iedereen meedoen! Je kan thuis aan de slag, samen met je handwerkclub of gezellig met een vriendin samen. 

Landelijk project

Het positieve project is geïnitieerd door Willemien Nijman. Het belang van samenwerken aan een groter geheel in kunstprojecten doet veel mensen goed en is juist in deze tijd een welkome tijdsbesteding. Ook het effect van positieve gedachtenkracht is ontzettend belangrijk. Naast Oldenzaal wordt er ook in andere delen van het land positief geslingerd. Inmiddels zijn er via social media al veel deelnemers en wordt er in participatie projecten op enkele azc’s ook enthousiast meegewerkt. Uiteindelijk zal van 28 augustuser een meterslange slinger ontstaan die op diverse plekken te zien zal zijn, waaronder bij het Palthe Huis. 

Meedoen

Iedereen kan tot en met 1 augustus een gratis envelop bestellen met materialen en ontvangt dan de positieve post thuis. In de envelop zit alles om aan de slag te gaan: borduurstof, een naald, draad en een warm welkom. De slinger mag na het borduren worden ingeleverd bij het Palthe Huis (di tm zo 10.00 – 17.00 uur). Wil je ook meedoen? Stuur een berichtje naar positiefslingeren@gmail.com

Textieljaar

Vanaf 15 mei start het Textiel Festival Twente, het festival dat draait om het verleden, heden en de toekomst van textiel in onze regio. Textiel Festival Twente wordt georganiseerd door Stichting Cultuur in Twente en is een samenwerking van acht musea in de regio. Tijdens de zomer worden er meer activiteiten georganiseerd rondom textiel zoals workshops en theatervoorstellingen, houd daarom  www.textielfestivaltwente.nl in de gaten!