Uitgaan & Cultuur

Pop-up expositie Awareness gered

ALMELO - De pop-up expositie ‘Awareness’ van Dennis Zanoni en Floortje van Loon kan doorgaan in mei. Het Almelose kunstenaarsduo heeft een maand lang de beschikking over het pand aan de Grotestraat 31, vlakbij Talamini.

Floortje van Loon en Dennis Zanoni met eerder vertoond werk. Archieffoto

Dennis en Floortje kunnen opgelucht adem halen. Het hele event viel of staat bij het vinden van een onderkomen. “We hebben groen licht gekregen. Maandagochtend hebben we een afspraak gehad en het is akkoord dat we er in mei in mogen. Nu gaat de expositie door, dus dat is heel goed nieuws”, vertelt een opgeluchte Floortje. “We kunnen de contacten gaan leggen met de scholen.”

In mei worden drie weken lang werken van hen beiden tentoongesteld. Floortje zal digitale fotocollages tentoonstellen met daarop voornamelijk katten. Dennis maakt gebruik van al gemaakt werk, dat aangevuld en aangepast gaat worden gedurende de tentoonstelling. “Ik laat me graag inspireren door mijn omgeving, het gebouw waarin een expositie plaatsvindt, de tijd en hoe ik me voel.” De opening van de exposite zal 7 mei plaatsvinden. Op deze openingsdag zullen dansers van InnerAll een show geven. Gedurende de drie weken van de expositie zal Dennis op maandag en woensdag workshops van een uur aan kinderen geven. Van donderdag tot en met zaterdag is de expositie dan te bezichtigen. In de laatste week van de Awareness manifestatie worden de kinderen die hebben deelgenomen aan de workshops en hun ouders uitgenodigd. InnerAll zal tijdens de laatste dag, op 31 mei, opnieuw een show verzorgen.