Uitgaan & Cultuur

Pet Boon Aven Band rockt nog één keer de pannen van de tent op Paaspop Geesteren

GEESTEREN - ‘The last time’. Een toepasselijker titel voor het afscheidsconcert van de Pet Boon Aven Band dan deze ‘60’s hit van The Rolling Stones is er niet. Want eerste paasdag, zondag 17 april staan de ‘Twentse Stones’ na 40 jaar voor de allerlaatste keer op de planken tijdens Paaspop Geesteren. In de Paaskroeg op het CSI terrein brengen de heren van de Pet Boon Aven band deze avond nog één keer generaties samen met hun rock ’n roll evergreens. Nog één keer scheurende gitaren, knallende drums, verpletterende vocalen en een uitzinnig publiek in hometown Geesteren… ‘The last time’.

De cirkel is rond. Daar waar de muzikale traditie begon, klinkt zondag ook het slotakkoord. Hoewel met gemengde gevoelens, vinden de vijf bandleden: Alphons Oude Elberink, Theo Oude Avenhuis, Alex Oude Wesselink, Gregor Oude Wesselink en Marcel Oude Wesselink het mooi geweest.

Avondje Pet Boon wordt avondje Paaspop

“Voor ons als de Pet Boon Aven Band houdt het na dit jaar op. Maar Paaspop Geesteren blijft zeker bestaan, alleen in een ander jasje”, benadrukt Alex Oude Wesselink. “Paaspop Geesteren blijft dus bestaan!” Hoe die invulling eruit ziet, wordt te zijner tijd bekend gemaakt. Dat is ook nog niet aan de orde voor de bandleden. Zij zijn de laatste maanden vooral druk met de repetities voor de ‘grote finale’. “Al jaren leven we toe naar dit moment”, vervolgt Alex. “We waren het wel eens dat het 40e Paaspop concert een mooi moment is om te stoppen. We worden er niet jonger op en optreden in zo’n grote tent schept toch een bepaalde verwachting waaraan we willen voldoen. Daarnaast hebben we het publiek door de jaren heen zien verjongen. Dan is het tijd om ruimte te maken voor een nieuw hoofdstuk.”

Drie generaties, één feest

Voordat de band in 1980 werd opgericht speelden de heren in verschillende andere bandjes. Samen begonnen ze de Pet Boon Aven Band. In de beginjaren stonden de rockers naast Paaspop ook regelmatig op verschillende podia in Twente en omstreken. De groep bracht zelfs vier singles uit, waarvan ‘Hangin’ on the bar’ de bekendste werd. “Met die single gingen we naar radio dj Frits Spits”, herinnert Gregor Oude Wesselink zich. “Hij beloofde ons nummer te draaien. Op de terugweg luisterden we in de auto non-stop en hoopvol naar de radio maar het nummer kwam natuurlijk nooit.” De grootste bekendheid dankt het vijftal aan hun jaarlijkse optreden tijdens Paaspop Geesteren. Sterker nog, zij zijn het evenement ooit begonnen. “In de loop der tijd is Paaspop voor veel bezoekers een traditie geworden met een groot reüniegehalte”, heeft Marcel Oude Wesselink gemerkt. “Het is ook een van de weinige concerten waar drie generaties gebroederlijk feestvieren en meezingen met nummers uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Dat maakt Paaspop Geesteren en ook de Pet Boon Aven Band wel uniek.”

Muzikale nostalgie

Eerste paasdag schudt de Paaskroeg op het CSI terrein nog één keer op z’n grondvesten. Bezoekers kunnen zich verheugen in een zinderende avond vol muzikale nostalgie. Evenals voorgaande edities neemt zangeres Lisan Bekhuis uit Geesteren een set nummers voor haar rekening. Om gezondheidsredenen zingt Pet Boon zanger Alphons Oude Elberink een aantal nummers mee. Stefan Oude Wesselink neemt deze avond grotendeels de vocale honneurs waar. De voorverkoop van kaarten loopt storm. Om de schare vaste fans niet teleur te stellen houdt de organisatie kaarten beschikbaar die op de avond zelf (zondag 17 april) te koop zijn aan de kassa op het terrein.

Meer informatie en tickets: www.depaaskroeg.nl