Uitgaan & Cultuur

Team Parkgebouw blij met terugkeer gasten: “We hebben ze écht gemist het afgelopen anderhalf jaar!”

Parkgebouw Rijssen gooit de deuren open: “Goa’j wier met?”

RIJSSEN – Het Parkgebouw Rijssen kan een bijzondere periode eindelijk afsluiten. Na anderhalf jaar kunnen ze eindelijk weer gasten ontvangen. Vrijdag 8 oktober staat weer de eerste voorstelling op het programma. Jolanda Agteresch, directeur van het Parkgebouw, is verheugd met de versoepelingen.

“We vinden het ontzettend fijn dat we eindelijk weer gasten mogen ontvangen. We hebben ze écht gemist in het afgelopen anderhalf jaar”, steekt Jolanda van wal. Het Parkgebouw mistte vooral de reuring, het gastvrij zijn, de gezellige praatjes en ervoor zorgen dat iedereen het goed heeft. “We zijn heel blij dat we als team en straks met onze vrijwilligers weer samen aan iets moois kunnen werken. Iedereen is nog aan boord en dat is geweldig!”

Hoewel het een moeilijk jaar was, hebben de medewerkers van het Parkgebouw niet stilgezeten. “Dat zit niet in onze aard en daarom hebben we ook wel een aantal mooie dingen gedaan. Zo hebben we met de vrijwilligers en het personeel een aantal quizen online gehouden en hebben we in samenwerking met Innovation Audio in onze streamstudio Studio 1914 verscheidene online evenementen verzorgd voor bedrijven.”

Tv-uitzending
Een toppunt van het afgelopen jaar was de tv-uitzending voor senioren. “Via TV 350 hebben we samen met veel bedrijven en vrijwilligers een mooie uitzending gemaakt, dat binnenkort een vervolg krijgt. Verder hebben we meegewerkt aan de Hap & Stap, was er de kinderspeurtocht en de Winteretalage met kijkdozen. Fotograaf Gerbert Voortman en Pand 11 hebben voor de ramen van ons gebouw een expositie gehouden. Kortom, we hebben genoeg gedaan!”, aldus Jolanda.

“De tv-uitzending voor senioren was een groot succes, dat is ook een van de redenen om er een vervolg aan te geven”, legt Tanja Zwiers, verantwoordelijk voor de pr en programmering van het Parkgebouw uit. Op woensdag 20 oktober a.s. om 14.30 uur wordt de uitzending in samenwerking met onder meer het Rijssens Museum, Oudheidkamer Holten en en de Coalitie Eén Tegen Eenzaamheid, gemaakt. 

De uitzending wordt opgezet met mooie oude beelden en bevat filmmateriaal van oud-Rijssen en oud-Holten. Verder kan er heerlijk mee worden gezongen met bekende liedjes en is er uiteraard nog weer een quiz, waar je thuis lekker aan mee kunt doen. De uitzending wordt uitgezonden via YouTube en TV350. Binnenkort volgt alle overige praktische informatie. En er is zelfs al een derde opnamedag gepland. “In december volgt de derde uitzending van dit jaar. Dan gaan we groots uitpakken met een geweldige kerstaflevering”, aldus Tanja.

Versoepelingen
De cultuursector kreeg de afgelopen weken goed nieuws. Met een coronatoegangsbewijs (getest, gevaccineerd of genezen) kan iedereen weer veilig en fijn naar het Parkgebouw. “Onze vraag aan Rijssen en omgeving is ‘Goa’j wier met?’. Daarmee willen we laten zien dat iedereen weer veilig en fijn naar het Parkgebouw kan. Wij werken conform de regels van de overheid en dus met de CoronaCheck-app. Voor ons betekent dat dat we weer veel meer kunnen. Meer gasten, grotere voorstellingen, meer bijeenkomsten. We merken dat iedereen graag weer wil komen. De verkoop voor de voorstellingen is begonnen en loopt goed”, zegt Tanja Zwiers.

Jolanda hoopt dat iedereen hun weg weer weet te vinden naar het Parkgebouw. “Wij begrijpen ook dat dat niet in één keer gaat. Dat het best nog lastig kan zijn om je nu direct weer in de drukte te begeven. Daar houden wij ook rekening mee, dus wij zoeken en vinden samen met onze gasten graag de juiste weg. Dus daarom: Goa’j wier met?”, aldus Jolanda. 

Voorstellingen
Dit seizoen kun je genieten van veel muziek rondom bijvoorbeeld CCR, Elvis, Queen, Bob Dylan en Nederpop Allstars met niemand minder dan Loïs Lane. Lachen kun je ook met onder meer met regionale toppers Nathalie Baartman, Helligen Hendrik en natuurlijk de eigen Rijssense Revue en de Enterse toneelvereniging Met Mekaa. En er staan nog meer lokale helden op het podium. Zo treden de Twente Zangers op met Karin Hertsenberg en geeft het Rijssens Mannenkoor een nieuwjaarsconcert met Karin Bloemen.

Muziekvereniging Wilhelmina staat weer op volle kracht op de planken en popkoor Pursang maakt het rijtje compleet en treedt in het voorjaar op met Carola Smit. Wil je als familie op stap dan is Sterrin’s Reptielenreis en goede keuze. Maar ook voor de kleintjes is er genoeg: Fien & Teun geven een sinterklaasfeest, Woezel & Pip komen, net als Buurman & Buurman en Brandweerman Sam. Aan ons brein is ook gedacht met Breinbalans van Bram Bakker en Mindgym on Tour van Wouter de Jong. Klassiekliefhebbers komen aan hun trekken met het Phion (voorheen Orkest van het Oosten), violiste Lisa Jacobs & The Stringsoloïsts, harpiste Lavinia Meijer en pianiste Anna Vederova. Tot slot nog enkele highlights: ‘Huisvrouwen bestaan niet’ de theatershow, Slagerij van Kampen, Ancora en natuurlijk nog veel meer. En uiteraard draaien we ook weer een aantal mooie films.

Het hele programma is te vinden op www.parkgebouw.nl. Voor gasten die digitaal niet handig zijn, is er natuurlijk een flyer. Die kan men afhalen in het Parkgebouw. “We vertellen er graag bij wat de voorstelling inhoudt”, besluit Tanja.